Skip Navigation Linksdagbehandeling

Dagbehandeling

BrabantZorg biedt dagbehandeling voor mensen die thuis wonen en behandeling en begeleiding nodig hebben. We gaan daarbij uit van uw behoeften en mogelijkheden.

Het programma bestaat uit dagactiviteiten in combinatie met behandeling door diverse behandelaars. Uitgangspunt hierbij is dat u zelf aan de slag gaat om uw mogelijkheden optimaal te benutten. Dagbehandeling voor mensen met lichamelijke klachten richt zich op revalidatie en stabilisatie. Daarna worden de therapieën afgestemd op datgene wat u bereikt heeft.

Individueel en in een groep

De dagactiviteiten worden zowel individueel als in groepsverband gegeven waarbij u kunt werken aan uw lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wij bieden dagbehandeling voor mensen met lichamelijke beperkingen in:

  • Ammerzoden: dagbehandeling Het Zonnelied
  • Oss: dagbehandeling De Regenboog
  • Veghel: dagbehandeling Het Ven

NAH, de ziekte van Parkinson en dementie

Onze dagbehandeling is ook bedoeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) en mensen met de ziekte van Parkinson. Bij BrabantZorg zijn Parkinsonconsulenten en NAH-consulenten werkzaam die u en uw naasten leren omgaan met uw beperkingen. BrabantZorg geeft voorlichting, advies en geeft antwoord op uw vragen. Onze dagbehandeling is aangesloten bij ParkinsonNet en Ketenzorg CVA (hersenbloeding of -infarct). Ook mensen met dementie bieden wij dagbehandeling. Meer hierover leest u bij Dagbehandeling dementie​.

Dagbehandeling aanvragen en de kosten

Vaak bent u al bekend bij ons en bekijken we samen waarin dagbehandeling kan ondersteunen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie heeft u een beschikking nodig van uw gemeente of het CIZ. Wij kunnen u adviseren of ondersteunen bij het aanvragen van deze beschikking. Afhankelijk van de financieringsvorm betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK.