Skip Navigation Linkszorgwonen

Zorgwonen

​​​​​​​​Zorgwonen is een combinatie van wonen en zorg. U woont in één van onze huizen, ongeacht uw zorgvraag of zorgindicatie. Bij Zorgwonen is een aantal voorzieningen en diensten inbegrepen die een veilige en comfortabele woonomgeving garandeert. Dit heet het basisarrangement. Daarnaast biedt ieder huis aanvullende arrangementen aan. Deze arrangementen bestaan uit diensten en producten, zoals maaltijden, deelname aan activiteiten en huishoudelijke hulp. U kiest zelf of u een aanvullend arrangement afneemt.

Voor wie is Zorgwonen bedoeld?

Door de hervorming van de langdurige zorg bestaat het verzorgingshuis straks niet meer. Ouderen dienen langer thuis te blijven wonen en ontvangen zorg aan huis. Toch zijn er ook ouderen die het prettig vinden om in een beschermde omgeving te wonen, met 24-uurs aanwezigheid en beschikbaarheid van een zorgmedewerker. Om dit mogelijk te maken hebben wij samen met onze partner BrabantWonen Zorgwonen ontwikkeld.

 

Zorgwonen is een nieuwe manier van wonen met de vertrouwde zorg van BrabantZorg waarbij een andere manier van financiering hoort. Ouderen die voorheen zouden kiezen voor een plaats in het verzorgingshuis kunnen nu kiezen voor Zorgwonen.

 

Kosten

Bij Zorgwonen huurt u een appartement in één van onze huizen. Voor dit appartement betaalt u huur- en servicekosten. Daarnaast neemt u het basisarrangement Zorgwonen af en eventueel een aanvullend arrangement. Wat u precies voor Zorgwonen gaat betalen is afhankelijk van de keuzes die u maakt in de diensten die u afneemt en uw persoonlijke inkomenssituatie. U kunt hierbij denken aan uw inkomen, het inkomen van uw partner, eigen vermogen en het recht op eventuele toeslagen, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag.

Persoonlijk gesprek

Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden van Zorgwonen. Onze medewerkers kunnen u uitleg geven, uw vragen beantwoorden en samen met u een vrijblijvend totaaloverzicht maken van de kosten gebaseerd op uw persoonlijke situatie. Deze voorbeeldberekening geeft u een indruk van het financiële plaatje waar u rekening mee moet houden (prijspeil 2014):

Zorgwonen-financieel-plaatje.png 

Waar kan ik Zorgwonen?

Wij bieden Zorgwonen aan op de volgende huizen:

Het aantal huizen waar Zorgwonen mogelijk is wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Meer informatie

Onze Klantenservice informeert u graag over de mogelijkheden en financiële kanten van Zorgwonen. Neem hiervoor contact op via telefoonnummer 088 - 998 5555 of vul het ​contactformulier in.​