Tijdelijk verblijf

Als tijdelijke zorg in de thuissituatie moeilijk te organiseren is, kan een tijdelijke opname uitkomst bieden. Verschillende huizen van BrabantZorg bieden de mogelijkheid om tijdelijk te verblijven, bijvoorbeeld voor herstel of revalidatie na een operatie. U kunt ook kiezen voor tijdelijk verblijf in zorg- en herstelhotel Udens Duyn; een viersterren hotel  in Uden waar onder andere BrabantZorg de zorg levert. Na de periode van herstel keert u weer terug naar uw eigen woonsituatie.

Respijtzorg

Soms wordt de mogelijkheid van tijdelijk verblijf benut om een periode te overbruggen, bijvoorbeeld voor respijtzorg indien uw mantelzorger tijdelijk niet de mogelijkheid heeft om u te verzorgen. De indicatie is ook hierbij het uitgangspunt voor wat betreft de inhoud en omvang van de zorg.

Tijdelijk verblijf en de kosten

Voor de mogelijkheden op het gebied van tijdelijk verblijf kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 088 - 998 5555. Tijdelijk verblijf kan op meerdere manieren worden gefinancierd:

  • via een ZZP-indicatie;
  • vanuit een WMO-beschikking van uw gemeente;
  • met een indicatie van uw huisarts of het ziekenhuis;​
  • particulier of via een PGB.

Bij de eerste twee manieren is een inkomensafhankelijke eigen bijdrage van toepassing. In geval van een indicatie van uw huisarts of het ziekenhuis gaan de kosten af van uw eigen risico. De casemanager kan na uw contact met de Klantenservice aangeven wat de kosten zijn bij particuliere financiering of via een PGB.

​Contract zorgverzekeraar 2020

Bekijk hier of BrabantZorg een ​contract heeft met uw zorgverzekeraar​ voor 
eerstelijns verblijf 2020.​