Individuele begeleiding

​​​Naast verzorging en verpleging kan het wenselijk zijn dat op het gebied van welzijn ondersteuning geboden wordt. Deze ondersteuning is vooral bedoeld om cliënten te helpen om zo zelfstandig als mogelijk en zo lang als mogelijk thuis te laten verblijven. Het gaat hierbij om hulp bij het organiseren van praktische zaken in het dagelijks leven.

Naast de hulp aan huis geven we ook voorlichting, bijvoorbeeld over voeding, het gebruik van medicijnen, woningaanpassing of diabetes. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en beantwoorden graag uw vragen.

​Individuele begeleiding aanvragen en de kosten

U vraagt individuele begeleiding aan bij uw gemeente. De WMO-consulent van uw gemeente beoordeelt vervolgens of u voor individuele begeleiding in aanmerking komt. Komt u in aanmerking, dan ontvangt u van uw gemeente een beschikking. Hierbij dient u aan te geven van welke zorgaanbieder u individuele begeleiding wilt ontvangen.

Nadat u bij uw gemeente heeft aangegeven dat u individuele begeleiding van BrabantZorg wilt ontvangen, nemen wij contact met u op. Samen met u bekijken we dan hoeveel uren er kunnen worden ingezet en op welke momenten u de individuele begeleiding ontvangt.

Voor individuele begeleiding betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt bepaald door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen.​