De Leyenstein

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Woonzorgcentrum De Leyenstein vervult een onmisbare taak in het hart van Kerkdriel. In De Leyenstein wonen verzorgingshuis- en verpleeghuisbewoners, maar ook mensen die er een appartement of aanleunwoning huren. Ouderen kiezen voor de verzorgingshuisafdeling als een veilige omgeving wanneer men behoefte heeft aan extra zorg. Ook zieke ouderen en ouderen met een beperking, voor wie thuisverpleging niet langer mogelijk is, wonen op onze afdeling verpleeghuiszorg.

Levendigheid en kleur

Ouderen met dementie en mensen met lichamelijke klachten wonen op kleinschalige woongroepen. Er is veel aandacht voor het prikkelen van de beleving van deze bewoners, bijvoorbeeld middels een gezamenlijke moestuin. Ook een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking huurt ruimte in dit gebouw. Dat zorgt voor levendigheid en kleur waarbij elke bewoner van een optimale vrijheid kan genieten. Daarnaast wordt zorg geboden aan senioren in aanleunwoningen in het gebouw. Wonen in De Leyenstein betekent wonen in een omgeving waarin zorg altijd dichtbij is.

Locatiefilm De Leyenstein

​Feest van herkenning

De sfeer in De Leyenstein is warm en gastvrij. Dat past bij de Kerkdrielse mentaliteit van aanpakken en de sterke onderlinge bereidheid om elkaar te helpen. Bewoners voelen zich hier goed en op hun plek. Familieleden en vrienden komen ‘thuis’ wanneer ze een bezoek brengen. Het restaurant sluit aan op het gezellige terras, waar ook de groentetuin ligt. Ook binnen is het feest van herkenning. Wat te denken van een heuse ‘brocanterie’: ‘de winkel van tante Jo’.

Unieke mensen, unieke wensen

Rondom de bewoners is een team actief dat voortdurend werkt aan het nóg beter maken van zorgen, leven en wonen. De bewoners werken daarin samen met familieleden en vrienden, vrijwilligers en medewerkers. Bewoners geven aan hoe ze hun vertrouwde levensritme zoveel mogelijk voort willen zetten. Daarbij is iedere bewoner verschillend, met een eigen levensverhaal. Unieke mensen, met unieke wensen. Daar houden wij graag rekening mee.

Trefplaats voor velen

De Leyenstein ligt midden in Kerkdriel, naast het gemeentehuis. Met de Kerkdrielzaal als hart is het gebouw een trefplaats voor velen. Verschillende verenigingen maken gebruik van de Kerkdrielzaal of andere multifunctionele ruimtes van De Leyenstein. Regelmatig zijn er toneel-, zang- of dansvoorstellingen.

Ontmoeting staat centraal

Ontmoeting, ontspanning, plezier en cultuur staan centraal. Veel vrijwilligers helpen dagelijks activiteiten mee mogelijk maken, zoals bingo, koersbal en handwerken. Alle vijftigplussers uit de gemeente Maasdriel en omgeving - bewoners en omwonenden - kunnen aan activiteiten in huis deelnemen. We zien veel bewoners van de aanleunwoningen binnenlopen. In de buitenlucht staan cardiotoestellen die iedereen mag gebruiken.

Een open houding

In het restaurant kunnen zowel bewoners als ouderen uit de omgeving terecht voor een warme maaltijd. Een feestje vieren of ruimte huren kan ook. Met onze open houding halen we de samenleving zoveel mogelijk ‘naar binnen’. Daar willen we in de naaste toekomst nog verder in groeien. Het maakt De Leyenstein tot een levendig huis, waar mensen onder eigen regie en soms liever juist in beschutting wonen. Eén met hun omgeving.