De Wielewaal

​​​​​​​​​​Levendig en sfeervol. Dat zijn de sleutelwoorden van woonzorgcentrum De Wielewaal. Dicht bij het centrum van het sfeervolle oude Waalstadje Zaltbommel wonen verzorgingshuis- en verpleeghuisbewoners. Ouderen kiezen voor onze verzorgingshuisafdeling als een veilige omgeving wanneer men behoefte heeft aan extra zorg. En ouderen die niet langer thuis verpleegd kunnen worden, wonen op onze afdeling verpleeghuiszorg.

Kiezen voor zorg

Binnen De Wielewaal kiest iedere bewoner voor de zorg die hij of zij nodig heeft. De verpleegafdeling is daarom opgedeeld in drie kleinschalige afdelingen, elk met een eigen beleving en inrichting. Er zijn twee afdelingen voor bewoners met lichamelijke beperkingen, en één voor ouderen met dementie. Elke afdeling heeft een eigen huiskamer. Daarnaast is er een belevingstuin, speciaal voor bewoners met geheugenverlies. De verzorgingsafdeling bestaat uit drie etages, elk met een eigen team.

Locatiefilm De Wielewaal

​​Thuis komen

De prettige sfeer van ‘Bommel’, zoals de plaats in de volksmond heet, heerst ook in het huis. De grote zaal, vlak naast de entree, is de ontmoetingsruimte, waar ’s middags warm gegeten wordt. Familieleden en vrienden krijgen er het gevoel ‘thuis’ te komen wanneer ze een bezoek brengen. Rondom de liften zijn er gezellige zithoekjes en op elke verdieping zijn ook koffiezitjes. Bewoners uit een ‘straatje’ treffen elkaar er ’s ochtends en ’s avonds om de dag door te nemen.

Wonen nóg beter maken

Warm contact tussen bewoners, dát is De Wielewaal. Medewerkers en vrijwilligers maken tijd voor een praatje en tonen oprechte belangstelling. Nieuwe bewoners voelen zich hier snel thuis. En iedereen kan altijd en gemakkelijk met vragen terecht. Wat kunnen we doen om zorgen, leven en wonen nóg beter te maken? De bewoners werken daarin samen met familieleden en vrienden, vrijwilligers en medewerkers. Bewoners geven aan hoe ze hun vertrouwde levensritme zoveel mogelijk voort willen zetten. Daar houden wij graag rekening mee.

Over de vloer

De Wielewaal hoort bij Zaltbommel en wordt betrokken bij tal van activiteiten in de stad. Er komen veel mensen over de vloer, ook omdat er nog enkele andere maatschappelijke functies in het gebouw zijn ondergebracht. Buurtbewoners lopen hier ook regelmatig binnen voor een kop koffie en een praatje.

Naar een nog ruimer aanbod

De komende jaren gaat De Wielewaal deel uitmaken van compleet zorgaanbod in de wijk De Waluwe, met een huisartsenpost, een ziekenhuis en een multifunctioneel centrum. Daarbij onderzoekt De Wielewaal de mogelijkheden om aanvullingen te bieden in het al bestaande thuiszorgaanbod voor ouderen die in de omringende wijken wonen.

Eén met de omgeving

We halen de samenleving zoveel mogelijk ‘naar binnen’. Het maakt De Wielewaal tot een bijzonder levendig huis, waar mensen onder eigen regie en soms liever juist in beschutting wonen en waarbij zorg nooit ver weg is. Je woont hier omdat je dat graag wilt. Eén met je omgeving. En dat voelt goed!