Het Zonnelied

Midden in Ammerzoden, op loopafstand van winkels en de kerk, ligt Het Zonnelied. Met restaurant De Terp en het bloeiend verenigingsleven, vervult Het Zonnelied een centrale functie in het dorp.

Locatiefilm Het Zonnelied​

Appeltaart en draadjesvlees

Mensen verhuizen naar Het Zonnelied als zelfstandig wonen thuis niet langer mogelijk is. Bewoners met dementie wonen er in een ‘straatje’. Iedere woning heeft een eigen voordeur. Bewoners hebben een eigen kamer en er is een gezamenlijke huiskamer. Daar wordt gezellig koffie gedronken en de was opgeruimd. Het ruikt het regelmatig naar versgebakken appeltaart of pruttelend draadjesvlees. ‘Buiten’ zit het knuffelkonijn in de kooi en klinkt rustgevende muziek.

Het is fijn als bewoners zoveel mogelijk hun vertrouwde leven kunnen voortzetten. Daarvoor zetten wij ons in. Dat doen we graag samen met mantelzorgers, familie, vrienden en kennissen. Zij weten immers als geen ander wat er nodig is om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Samen komen we verder.

Bruin café

De dorpsbewoners vinden steeds beter de weg naar Het Zonnelied. Naar restaurant De Terp voor een gezellige ontmoeting met een hapje en een drankje. Of om deel te nemen aan activiteiten zoals gespreksgroepen, de puzzel-, brei- en zangclub, een filmvoorstelling, een wandeling door Ammerzoden, een bezoek aan de dierentuin of een boottocht. En als bewoners met hun familie en vrienden een feestje willen vieren, dan kan dat in het bruin café. Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van familie, vrienden en vrijwilligers. Zo halen we de samenleving binnen en stimuleren we onderlinge contacten.