0 Besmettingen en verdenkingen in BrabantZorg locaties

01 juli 2021

Een bijzonder en ook wel een beetje een historisch moment: voor het eerst sinds anderhalf jaar is er geen enkele besmetting of verdenking meer onder bewoners van de vierendertig BrabantZorg locaties in de regio. Dit is te danken aan de hoge vaccinatiegraad van de bewoners en het personeel én het feit dat de corona cijfers blijven dalen.

De verpleeghuizen in deze regio hebben zware klappen gehad, vooral aan het begin van de coronacrisis. Corona heeft een ongelooflijke impact gehad op BrabantZorg. BrabantZorg biedt aan zo’n 10.000 ouderen ondersteuning en zorg, zowel in verpleeghuizen, in de thuiszorg en in de revalidatie- en herstelzorg. De regio waarin BrabantZorg actief is, was één van de grootste brandhaarden van de coronacrisis. Een jaar geleden zag het leven in de locaties er heel anders uit. Medewerkers liepen in beschermende kleding rond, bewoners mochten hun kamer niet meer verlaten, familie kon niet meer op bezoek komen, de activiteiten stopten en het restaurant was gesloten.

Hoe anders ziet de wereld er vandaag de dag uit. Sinds 26 juni is eigenlijk alles weer mogelijk als de anderhalve meter kan worden gehandhaafd, zorgmomenten uitgezonderd. Steeds meer vrijwilligers weten de weg naar de locaties weer te vinden, er worden weer steeds meer activiteiten georganiseerd en de restaurants zijn weer open. Bewoners krijgen weer volop bezoek en dat maakt dat de sfeer totaal anders is. Nu is het met zijn allen hopen dat dit zo kan blijven.