Skip Navigation LinksFelicia-Brandsma-nieuw-lid-Raad-van-Bestuur-

 Felicia Brandsma nieuw lid Raad van Bestuur

​4 juli 2018

Felicia Brandsma nieuw lid Raad van Bestuur met ingang van 1 september 2018.

Felicia Brandsma.jpgFelicia Brandsma (43 jaar) is benoemd tot nieuw lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg. Brandsma is de opvolger van Adrie van Osch, die in december 2018 afscheid neemt als lid Raad van Bestuur van BrabantZorg en met pensioen gaat. Samen met Wilma de Jong-Verspeek en Roger Otto vormt Felicia Brandsma de nieuwe Raad van Bestuur. Brandsma krijgt de verantwoordelijkheid over de portefeuille financiën, huisvesting en bedrijfsvoering.

Felicia Brandsma studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is daarnaast afgestudeerd als Register Accountant. Ze heeft een jarenlange ervaring opgebouwd, zowel binnen als buiten de zorg. Zo werkte ze zes jaar bij Ernst & Young (een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies). Op deze werkplek had ze verschillende zorginstellingen in haar portefeuille.

Hiernaast heeft Felicia Brandsma ruime ervaring opgedaan in de zorgsector zelf. Ze werkte bij Siza in Arnhem (een organisatie die ondersteuning en zorg biedt aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel), Vilente in Ede (een organisatie die wonen, zorg en behandeling biedt aan ouderen in de gemeente Ede, Renkum en Wageningen) én IrisZorg in Arnhem (een organisatie die (jong) volwassenen met een verslaving en complexe problemen op het gebied van wonen en leven ondersteunt). Bij IrisZorg was ze als concerncontroller financieel adviseur van de Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de zorginkoop van de organisatie en heeft ze een bijdrage geleverd aan de strategie en de ontwikkelde zorgvisie van Iriszorg.

Positieve gezondheid

Felicia Brandsma: "BrabantZorg is een ambitieuze organisatie die het belangrijk vindt dat ouderen met de juiste ondersteuning zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. Ik kan me volledig vinden in het gedachtengoed van 'positieve gezondheid' dat BrabantZorg omarmt. Ouder worden, daar kun je niet omheen. Net als BrabantZorg ben ik ervan overtuigd dat de dag fijner wordt als je je niet focust op beperkingen of ziekte, maar juist kijkt naar wat je nog wél kan en daarbij de juiste ondersteuning krijgt. In dat kader zet BrabantZorg nu al belangrijke stappen op het gebied van zorgtechnologie en sociale innovatie.

BrabantZorg straalt in alles wat ze doet respect en aandacht uit naar cliënten, vrijwilligers en medewerkers. In de gesprekken die ik heb gevoerd kwam ik trotse medewerkers tegen die écht gemotiveerd en gepassioneerd zijn. Dit sluit aan bij mijn visie dat we met behulp van efficiënte processen, de juiste ICT ondersteuning én waardering / motivering van vrijwilligers en medewerkers aan ouderen betaalbare en prettige zorg kunnen blijven bieden. Ik kijk ernaar uit daar samen met de collega's van BrabantZorg een bijdrage aan te leveren."

Afscheid Adrie van Osch

Adrie van Osch zal in december 2018 afscheid nemen als lid Raad van Bestuur van BrabantZorg. Hij gaat dan met pensioen.