Alle zorgverzekeraars gecontracteerd voor 2023

13 januari 2023

Na een intensieve contracteringsperiode zijn we blij te kunnen melden dat BrabantZorg met alle zorgverzekeraars een contract voor 2023 heeft kunnen afsluiten voor wijkverpleging, eerstelijns verblijf, geriatrische revalidatiezorg, geneeskundige zorg aan specifieke pati├źntengroepen en eerstelijns paramedische zorg. Ook voor zorg aan asielzoekers en vluchtelingen uit Oekra├»ne is een overeenkomst voor 2023.

Integraal Zorgakkoord (IZA)

Het is u wellicht niet ontgaan dat branchevereniging Actiz afgelopen najaar in eerste instantie het Integraal Zorgakkoord (IZA) niet ondertekend heeft omdat onze sector onvoldoende vertrouwen had in de naleving van de opgaven en afspraken die in dit akkoord stonden opgenomen. Het IZA heeft als doel de zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Volgens Actiz waren er meer garanties en randvoorwaarden nodig om de sector het vertrouwen te geven dat er door alle partijen aan de inhoud van het IZA kon worden voldaan. Uiteindelijk heeft Actiz dit vertrouwen gekregen en het IZA ondertekend. Lees meer over het IZA.

Resultaten voor BrabantZorg

Deze ontwikkeling en het feit dat hier veel media aandacht voor is geweest, heeft een positieve uitwerking gehad op de resultaten van de contractonderhandelingen 2023. Er zijn vele gesprekken met diverse zorgverzekeraars gevoerd over onze zorgverlening en de financiering hiervan. Wij staan bij de zorgverzekeraars bekend als een innovatieve en doelmatige aanbieder, hetgeen zich vertaald heeft in goede en passende tariefafspraken voor 2023. Daar zijn we blij mee.

Overzicht contracten zorgverzekeraars

In dit schema kunt u zien dat BrabantZorg gecontracteerd is door uw zorgverzekeraar. Daarnaast vermelden zorgverzekeraars ook op hun eigen website welke zorgaanbieders gecontracteerd zijn voor 2023.