Feestelijk moment voor bewoners Wielewaal in Zaltbommel

17 mei 2023

BrabantZorg en Bazalt Wonen ondertekenen huurovereenkomst nieuwe zorglocatie.

Op 17 mei 2023 ondertekenden Brabant Zorg en Bazalt Wonen de huurovereenkomst van de nieuw te bouwen zorglocatie voor de bewoners van De Wielewaal. Een feestelijk moment voor de bewoners. Bazalt Wonen bouwt op het voormalig American Roadhouse terrein in Zaltbommel een nieuw wooncomplex met zorgfaciliteiten voor ouderen. De bewoners van de Wielewaal gaan hier wonen en BrabantZorg verleent de zorg.

Ruime appartementen met intensieve zorg

Dit nieuwe complex leent zich goed voor het leveren van zware zorg, omdat er ruime appartementen komen mét individueel sanitair en gezamenlijke huiskamers. “Zo lang mogelijk zelfstandig wonen is één van die wensen, ook wanneer ouderen afhankelijk zijn van zorg. In het nieuwe complex ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis. We willen dat bewoners Elke dag zo fijn mogelijk ervaren”, zegt Felicia Brandsma, lid van de Raad van Bestuur van BrabantZorg.

"In het nieuwe complex ligt de nadruk op een fijn en veilig thuis. We willen dat bewoners Elke dag zo fijn mogelijk ervaren”

Gerrit Breeman, directeur-bestuurder van Bazalt Wonen sluit zich hierbij aan: “Een thuis beleven is waar het voor ons om gaat. We zijn blij dat de bewoners van De Wielewaal een fijn nieuw thuis krijgen dat voorziet in alle zorgbehoeften die nodig zijn.”

De cliënten van De Wielewaal die intensieve zorg nodig hebben verhuizen naar dit nieuwbouwcomplex zodra dit gereed is. Naar verwachting duurt dit nog tot eind 2024. Tot die tijd blijven de bewoners en medewerkers nog in De Wielewaal wonen en werken.

Toekomstbestendig aanbod wonen en zorg

Op de plek waar nu nog De Wielewaal staat wil Habion nieuwbouwappartementen realiseren, volgens het principe van scheiden van wonen en zorg. Die appartementen zijn geschikt voor ouderen mét en zonder zorgvraag. Santé Partners gaat daar dan (thuis)zorg leveren.

Met twee nieuwbouwcomplexen in Zaltbommel bouwen Bazalt Wonen, Habion, Santé Partners én BrabantZorg verder aan een modern en toekomstbestendig aanbod van wonen en zorg voor ouderen in Zaltbommel. Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking in de regio.

BrabantZorg en Bazalt Wonen tekenen huurovereenkomst