Hospice de Goudsbloem ontvangt schenking van hardlopers van team Jumbo logistiek

14 juni 2023

Afgelopen najaar werd bekend dat stichting Roparun, door inzet van Roparunteam Jumbo logistiek, een geweldig bedrag beschikbaar heeft gesteld voor Hospice De Goudsbloem in Veghel. Deze week vond de Roparun plaats en voorafgaand aan het evenement vond de officiële uitreiking van het bedrag plaats. 

De Roparun wordt oorspronkelijk in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam gelopen. Het afgelopen jaar vond dit evenement in Nederland plaats en heeft het team van Jumbo logistiek 530 km hardgelopen van Enschede naar Rotterdam. Met het geld dat de Roparunteams hiermee ophalen, steunt stichting Roparun goede doelen die bijdragen aan de missie van de stichting : “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. 

In de weken voorafgaand aan de Roparun zijn er vele activiteiten georganiseerd door Jumbo Logistiek om op allerlei manieren geld op te halen. Daarnaast heeft Hospice de Goudsbloem een loterij op de Watersteeg georganiseerd waarbij een bedrag van meer dan €500,- is opgehaald.

Meer comfort en minder werkdruk

De officiële overdracht van de donatie vond donderdag 25 mei plaats op de Watersteeg. Met het geld is onder andere terrasverwarming aangeschaft zodat de gasten ook in de avond of met slecht weer nog van het balkon kunnen genieten. Deze terrasverwarming is ook gedeeltelijk gesponsord door Van Aalst elektronica. Daarnaast zijn de kamers voor de gasten vernieuwd zodat zij in een fijne omgeving terechtkomen. Er zijn nieuwe kasten, nachtkastjes en tv’s aangeschaft. 

Ook zijn er koptelefoons van het geld gekocht; zo kan iemand die daar behoefte aan heeft ook ‘s nachts TV kijken of muziek luisteren, zonder dat andere gasten daar iets van merken. Juist de nachten kunnen soms extra zwaar zijn en afleiding is dan gewenst. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de cliënten ervaren meer comfort en het verlicht de werkdruk van het personeel en de vrijwilligers van Hospice De Goudsbloem.

Berlinda, verzorgende IG bij Hospice de Goudsbloem, geeft aan: ‘We kunnen het aantal dagen van de cliënten die bij ons komen niet verlengen. Maar de dagen die er wél zijn, kunnen we wel zo mooi en comfortabel mogelijk maken. Deze donatie draagt daar zeker aan bij!’ 

Namens Hospice De Goudsbloem én onze gasten willen we Roparunteam 369 van Jumbo logistiek ontzettend bedanken!

Ruparun Hospice Goudsbloem Jumbo Logistiek

Over Hospice De Goudsbloem
Over Hospice de Goudsbloem: Hospice de Goudsbloem heeft 8 kamers beschikbaar voor cliënten die zorg behoeven in de laatste fase van hun leven. De Goudsbloem bevindt zich in de Watersteeg in Veghel, waardoor er ook gebruik kan worden gemaakt van alle faciliteiten die de Watersteeg biedt. Met een gespecialiseerd team staat men 7 dagen per week, 24 uur per dag voor de gasten klaar. Naast het team werken er vrijwilligers die de zorg ondersteunen en extra aandacht kunnen geven aan onze gasten.