Personenalarmering

​​​​​​​Zelfstandig blijven wonen in uw eigen woning met de zekerheid van professionele hulp in noodsituaties. Met het abonnement op personenalarmering van BrabantZorg kan dat.

Wat houdt personenalarmering in?Personenalarmering

Stel, u valt en hebt hulp nodig. Of u voelt zich plots benauwd. Met één druk op de alarmknop bent u verzekerd van hulp in geval van nood. U krijgt dan binnen maximaal 30 minuten professionele hulp bij u thuis. Dat geldt dag en nacht, 365 dagen per jaar. U kunt personenalarmering aanvragen als aanvulling op uw bestaande zorg, of als losse dienst.

Hoe werkt het?

U ontvangt van ons een kleine, lichte zender die u, in de vorm van een ketting of armband, om uw hals of pols draagt. In geval van nood geeft u met één simpele druk op de knop aan dat u hulp nodig heeft. Via een alarmtoestel in uw woning volgt er een directe spraakverbinding met een medewerker van BrabantZorg. U kunt deze medewerker luid en duidelijk horen. De medewerker vraagt u wat er precies aan de hand is en zorgt voor de juiste hulp. Iemand van het thuiszorgteam staat klaar om u onmiddellijk te komen helpen. Bij acute nood waarschuwen wij direct een ambulance. Een​ geruststellende gedachte,​ voor u en uw naasten.​

Installatie

Een monteur komt bij u langs om het alarmtoestel te installeren op een centrale plek in uw woning. U ontvangt dan ook de zender die u om uw nek of pols draagt.

Toegang tot uw woningSleutelkluisje

Om zorg te kunnen leveren, is het belangrijk dat de medewerker van het thuiszorgteam uw woning binnen kan. De verantwoordelijkheid voor de toegang tot uw woning ligt bij u. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Voor hulp en advies kunt u terecht bij de wijkverpleegkundige.

Wat kost het?

U betaalt eenmalige aansluit- en administratiekosten van € 86,90. Daarnaast betaalt u € 2​4,95​ ​​aan maandelijkse kosten voor de huur van het alarmtoestel en € 15,02​​ per maand voor professionele alarmopvolging van BrabantZorg. Via uw zorgverzekering of gemeente zijn er diverse mogelijkheden voor tegemoetkoming in de kosten. De wijkverpleegkundige kan u hierbij helpen en adviseren.

​Meer informatie en bestellen

Heeft u een vraag over personenalarmering, of wilt u personenalarmering bestellen? Kijk dan voor meer informatie op de website van FocusCura​ of neem contact op met FocusCura via telefoonnummer 030 – 692 70 50.​​​​​​​