Heelwijk

​​​​Modern, licht en gastvrij. Met zijn ruime appartementen, brede en golvende gangen en zijn gezellige gasterij Amadeus, verwelkomt Heelwijk iedereen die binnenkomt. Een levendig gebouw, niet in het laatst door de centrale ligging in Heesch en de aanwezigheid van bijvoorbeeld een winkel, kapsalon en bibliotheek​. Met een groot aantal appartementen, waarvan er enkele worden verhuurd aan GGZ, en nog eens enkele tientallen plaatsen voor mensen met psychogeriatrische problemen, zijn we allemaal goede buren van elkaar.

Zorg wordt nóg beter

Het valt bewoners en bezoekers op: de tegeltjes die aan de muur hangen. Er staat op hoe we de dingen willen doen, wat we belangrijk vinden in normen en waarden en wat er nodig is om dingen écht te maken. We werken niet langer volgens de waan van de dag, maar zoeken een nieuwe benadering. Daardoor wordt zorg en aandacht voor de bewoners nóg beter. Als team kennen we onze doelen en de richting, en daar werken we hard voor. De tegeltjes herinneren ons er dagelijks aan.

Locatiefilm Heelwijk​​

​Een bijzondere beleving

Heelwijk is een open huis, met veel bezoekers. ​Er is ook volop ruimte voor - wat wij noemen - ongepland welzijn: lekker bezig zijn in de bloemenkas of in het internetcafé. Scholieren bezoeken ons huis regelmatig, ook de afdeling voor ouderen met dementie. Deze bewoners krijgen een extra gevoel van huiselijkheid door een uitgekiend gebruik van kleuren en geuren in de diverse ruimten.

Vertrouwd ritme

De sfeer zit in het gebouw, maar vooral ook in de beleving door bewoners en medewerkers. Wij kijken vooral naar wat er wél mogelijk is. Dat zie je terug in onze zorg: we vragen bewoners bijvoorbeeld naar het tijdstip waarop zij verzorging wensen te krijgen. Er zijn nu eenmaal avond- en ochtendmensen. Daar houden we rekening mee. Zo kan iedereen zijn of haar vertrouwde levensritme van thuis zoveel mogelijk voortzetten.

Van handwerken tot tai chi

Heesch heeft een rijk verenigingsleven en dat zie je letterlijk terug in Heelwijk. Mede dankzij de inzet van een grote groep betrokken vrijwilligers kunnen de bewoners en mensen van buiten deelnemen aan tal van activiteiten. Bijvoorbeeld in de vorm van verenigingen: zo zijn er activiteiten als biljarten, handwerken, zingen en kaarten. En een gym- en kookclub. We doen ook aan tai chi!

Gezellige ontmoeting

De gasterij biedt een ruime keuze aan heerlijke warme maaltijden en is een uitstekende plek voor een gezellige ontmoeting met een kop koffie. Het is ook de plek waar bewoners hun eigen feestje mogen vieren. De samenleving naar binnen halen, daar zetten we ons voor in. Want samen komen we verder.

Eigen regie

Heelwijk is een voorbeeld van zo’n levendig huis, waar je onder eigen regie of misschien liever juist in beschutting woont en waarbij zorg nooit ver weg is. Vanuit Heelwijk leveren we ook thuiszorg.