Martinushuis

​​​Martinushuis is een klein verpleeg- en verzorgings​huis. In alle opzichten. En misschien voelt het daardoor ook weer zo ‘groots’. Want Martinushuis is warm, vol beschutting en gezelligheid. Met persoonlijke aandacht voor alle bewoners.

Iedereen kent elkaar

We zien ons als een hotel met tevreden ‘gasten’. Er is veel aandacht voor elkaar. We vormen een hecht team, met één doel: het welzijn van de bewoners. De nachtdienst poetst alvast wat, zodat zelfs de huishoudelijke dienst de dag erop ook wat met de bewoners kan doen. Iedereen kent elkaar en is betrokken bij het wel en wee van de medebewoners. In Martinushuis word je gezien.

Locatiefilm Martinushuis

​Volop ontmoeting

Een klein huis als het Martinushuis heeft natuurlijk een bescheiden ontmoetingsruimte, maar het is tekenend dat deze altijd ‘vol’ zit. Naast de ruim twintig vaste bewoners eet er tussen de middag nog eens eenzelfde aantal gasten mee. Velen wonen in de aanleunwoningen. Dat past ook in het kader van De Ontmoeting, waar Martinushuis aan meedoet. Daarbij stimuleren we de bewoners om actief te blijven en anderen te ontmoeten. Dat doen we door activiteiten dichtbij huis en op verschillende plekken in de regio.

Goed voor elkaar

Er is hier altijd leven in huis. We doen overal aan ‘mee’: de Olympische Spelen, EK’s en WK’s; altijd valt er immers wat te beleven. En anders verzinnen we het gewoon. Met een filmavond, een barbecue en de traditionele vakantieweek. Tijdens het carnaval is Martinushuis zelfs gewoon te klein... Ja, we hebben het hier goed voor elkaar. Als bewoners na het eten uit het restaurant vetrekken en zeggen: ‘Ik ga even naar huis’, dan weten we dat we het goed doen.

Vaste waarde

Martinushuis is een vaste waarde in het dorpsleven van Nuland. Dat merk je bijvoorbeeld aan verenigingen die ons gebouw gebruiken. En aan de vrijwilligers, waar we erg ‘ruim’ in zitten en die ons op allerlei gebied ondersteunen. Ook stagiaires en leerlingen komen graag bij ons terug. Vanuit Martinushuis wordt ook thuiszorg geleverd.

Contacten toejuichen

De samenleving naar binnen halen, daar zetten we ons voor in. Want samen komen we verder. We juichen contacten met de bewoners op alle mogelijke toe. Buiten is een jeu de boulesbaan en straks komt daar rond het pleintje ook een loopparcours bij. De winkels liggen op loopafstand. En op feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis, eten familieleden gezellig mee.

Een levendig huis

Allemaal voorbeelden van een levendig huis, waar je onder eigen regie of in beschutting woont en waarbij zorg nooit ver weg is. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers ontmoeten elkaar bij activiteiten waar men per keer zelf voor kiest. Denk aan handwerken, koken, schilderen, wandelen of een gezellig dagje winkelen in Oss of Den Bosch.