Simeonshof

​​​​​​​​​Simeonshof is een woonzorgpark voor jong en oud: alle mensen zijn welkom voor wonen, welzijn en zorg. Het gloednieuwe woonzorgpark heeft grote appartementen, verdeeld over twee fraaie dorpsvilla’s en een hoofdlocatie. Doordat ouderen met dementie en andere cliënten hier samen wonen in hun eigen appartementen kunnen echtparen met verschillende indicaties lang samen blijven.

We kleuren het samen in

Elke cliënt heeft de regie over zijn of haar eigen leven. Daarom is ‘nee’ voor ons geen optie. Samen gaan we voor oploss​ingen en kansen, zoals de cliënten het willen. Ook als dat buiten de ‘gebaande’ weg gaat. Iedereen mag zichzelf zijn, samen kleuren we het in. Alles draait om het welzijn van de cliënten en daarom mag iedereen aansluiten. Cliënten behouden hun sociale contacten en blijven deel uitmaken van de maatschappij. Wij sluiten aan bij de mogelijkheden van het netwerk van de cliënt, zoals buren, familie en vrienden. Gewoon, zoals thuis!​

Locatiefilm Simeonshof

​Ieder blijft zichzelf

Dat stimuleren we op verschillende manieren, zowel in het kleinschalig wonen als in de appartementen waar mensen zelfstandig wonen. Elke cliënt behoudt zijn of haar eigen identiteit en een eigen appartement. Er zijn twee kleinschalige woningen voor ouderen met dementie met daarbij ook zelfstandige appartementen. De gezamenlijke huiskamer en keuken van de kleinschalige woningen zijn aan elkaar gekoppeld. Via domotica zijn op een verantwoorde wijze alle deuren open. Zo kan iedereen zo gewoon mogelijk (samen)wonen, waarbij goede zorg dichtbij is.

Kleurrijke ontmoetingen

Zorg zit niet (alleen) in visies: het zit in die hand op de schouder. Op het juiste moment. Cliënten, vrijwilligers en bezoekers ontmoeten elkaar bij het welzijn waar men per keer zelf voor kiest. Er is altijd wel iets te doen, zoals bloemschikken, koken, spelletjes doen, de wandelvereniging en geheugentraining. Kleurrijke ontmoetingen, waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Ook in dat opzicht is Simeonshof een deel van het dorp. Passend in de maatschappij.

Het Dorp

Simeonshof is een baken in de Erpse gemeenschap, letterlijk achter de kerk. Cliënten en bezoekers proeven er de sfeer die Wim Sonneveld in Het Dorp bezong. Dicht bij de voorzieningen, zoals winkels, en met die heerlijk dorpse mentaliteit: iedereen wordt geaccepteerd en opgenomen. Zo is Simeonshof een maatschappelijk middelpunt.

Kom binnen

De samenleving naar binnen halen, daar zetten we ons voor in. We werken samen met mantelzorgers, familie, vrienden, kennissen en vrijwilligers. Want samen komen we verder. We juichen contacten met bewoners op alle mogelijke manieren toe. Het welzijn is erop gericht om het onderlinge contact en uitwisseling te bevorderen, overdag en ’s avonds.

Een praatje...

Buurtbewoners, Erpenaren en burgers uit de kerkdorpen met behoefte aan zorg of aandacht kunnen voor groepsopvang en welzijn bij Simeonshof aankloppen. Het restaurant biedt ook passanten een heerlijke driegangen maaltijd, een smakelijke lunch en een praatje. In zo’n bruisende omgeving ben je als cliënt verzekerd van regie over je eigen leven. Of juist van beschutting waarin zorg nooit ver weg is. En dat voelt goed!