Sint Petrus

​Sint Petrus ademt een open, moderne en levendige sfeer. Het Boekelse huis kent tal van andere functies en voorzieningen, zoals een kinderdagverblijf, een consultatiebureau en een prikpost. Dat geeft een diversiteit aan bezoekers en daardoor is er altijd wel wat te beleven binnen de muren van het huis. Sint Petrus vormt een markant middelpunt van Boekel. Hier ontmoeten zorg, welzijn en diensten elkaar.

Ruimte voor iedereen

Maar hoeveel voorzieningen er ook zijn, Sint Petrus blijft een kleinschalig huis dat dicht bij de mensen staat. Een fijn huis om in te wonen. Erg tolerant en dus met ruimte voor iedereen. Ook als je hier niet woont, voelt het als een tweede thuis. Mooi om te zien: vanaf de eerste voorjaarszonnestralen zitten er bewoners en andere Boekelnaren vóór het huis op het terras. Ouderen met dementie vinden hier een veilige, beschutte omgeving. Mensen komen naar de dagbesteding en ook zij ‘brengen’ iets mee. Zo verrijken we elkaar vanuit verschillende achtergronden. Kleine thuiszorgteams ondersteunen burgers in hun thuissituatie. Zo kunnen zij langer thuis blijven wonen.

Locatiefilm Sint Petrus

​Vertrouwd levensritme

De bewoners hebben een hele rugzak vol levenservaring. Zij hebben geleefd volgens hun eigen inzichten en in Sint Petrus proberen we daarom zo goed mogelijk aan hun wensen tegemoet te komen. De medewerkers tonen flexibiliteit en respect en geven daardoor bewoners en hun familie de ruimte hun vertrouwde levensritme hier voort te zetten. Het past bovendien bij de zelfstandigheid van de Boekelnaren en hun mentaliteit van aanpakken. Daar houden we van. Elke vraag nemen we snel in behandeling.

Ontmoeting

We noemden al diverse partijen in Sint Petrus. Dat geeft allerlei mogelijkheden voor ontmoeting en leidt af van ongemakken die nu eenmaal horen bij het ouder worden. Verzetjes zijn er ook in de vorm van deelname aan één van de verenigingen, zoals de natuur-, heemkunde-, biljart-, of muziekvereniging en de creatieve groep, waarbij bewoners zich kunnen aansluiten. Ook worden er cursussen gegeven en is er een programma ‘fit terwijl u zit’. Zo is er voor elke bewoner een passend aanbod.

Ontmoeting in de wijk

Sint Petrus is een waar wijkontmoetingscentrum. Daarbij halen we de samenleving naar binnen en verbinden we mensen. Activiteiten en verenigingen staan natuurlijk ook open voor mensen van buiten. Deze bezoekers zijn ook welkom in het restaurant voor een warme maaltijd.

Betrokken vrijwilligers

Het dorp is erg betrokken bij Sint Petrus. Het ruime aanbod van activiteiten kunnen we dan ook aanbieden dankzij een groep van maar liefst tweehonderd vrijwilligers, een ongehoord hoog aantal. De centrale ligging in Boekel zorgt ervoor dat je bijna direct in de winkelstraat bent. Met de Boekelse Pas werken we samen met de lokale ondernemers.

Eén met de omgeving

Er zijn veel koop- en huurwoningen in de directe nabijheid van het huis. Veel van die bewoners komen hier ook graag binnenlopen. Bijzonder is het eigen ‘bos’ van anderhalve hectare met wandelpaden, een dierenweide en picknickplaatsen. Je bent hier één met je omgeving. En dat voelt goed!