Bewoners Sint Joachim & Anna gaan verhuizen

29 september 2021

Op 12 oktober sluit deze BrabantZorg locatie definitief haar deuren.

De voorbereidingen waren al in volle gang, maar op 6 en 12 oktober gaan toch écht de laatste bewoners van de BrabantZorg locatie St. Joachim & Anna verhuizen naar hun nieuwe huis op één van de andere locaties van BrabantZorg in de regio Meierijstad. Reden voor de verhuizing is dat het huidige gebouw niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet en BrabantZorg niet meer de ondersteuning en zorg kan geven volgens de standaard die de organisatie belangrijk vindt. Op 12 oktober draagt BrabantZorg de locatie over aan de huidige eigenaar BrabantWonen.

De verhuizing gebeurt in twee fasen. Op 6 oktober verhuizen zes bewoners met een somatische aandoening van afdeling Morgenzon naar hun nieuwe appartement op Odendael in Sint Oedenrode en De Watersteeg in Veghel.
Op 12 oktober verhuizen tien bewoners met dementie, die nu op Frisselstein wonen, naar een speciaal voor hen ingerichte vleugel op het AAtrium in Veghel. Zij verhuizen als groep, zodat ze straks in hun nieuwe omgeving de vertrouwde gezichten van hun medebewoners en het personeel van BrabantZorg blijven zien. Bewoners en hun contactpersoon zijn zo goed mogelijk voorbereid op hun verhuizing. Op 22 september werd er een informatieavond over de aanstaande verhuizing georganiseerd én is hen een verhuisdraaiboek overhandigd.

Activiteiten voor bewoners, oud bewoners, medewerkers en omwonenden

De komende tijd worden er op Sint Joachim & Anna verschillende activiteiten georganiseerd. Op die manier kan ieder op zijn manier afscheid nemen van vele jaren Sint Joachim & Anna. Op 30 september wordt er daarom eerst nog een leuke dag voor alle huidige én voor alle oud bewoners georganiseerd, onder meer met een theatervoorstelling en een hapje eten. Deze dag wordt mogelijk gemaakt dankzij de Vriendenstichting van Sint Joachim & Anna. Een deel van de inventaris, die niet op een andere locatie van BrabantZorg gebruikt kan worden, wordt verkocht via een rommelmarkt voor medewerkers en vrijwilligers en direct omwonenden. Op 4 november wordt de deur symbolisch gesloten door medewerkers en vrijwilligers onder het genot van een hapje en een drankje.

Dit gebeurt er met het gebouw

Omdat het pand van Sint Joachim & Anna nog in goede bouwkundige staat is en levensloopbestendig is gebouwd (gelijkvloers en gezamenlijke buitenruimte), gaat eigenaar BrabantWonen samen met Area en de gemeente Meierijstad en in afstemming met toekomstige bewoners nieuwe plannen ontwikkelen voor het gebouw. 
Totdat het gebouw een nieuwe bestemming heeft, wordt het gebouw beheerd door Gapph Vastgoedbeheer. Vier tijdelijke bewoners houden een oogje in het zeil en zorgen er samen met BrabantWonen voor dat ook de tuin onderhouden en mooi blijft.