Floor en contacthond Floris in de Telegraaf

07 maart 2024

Mensen met dementie worden rustig en fleuren op door de inzet van contacthonden, blijkt uit onderzoek van Lonneke Schuurmans. De Telegraaf sprak met haar en bezocht BrabantZorg locatie Sint Jan, waar zorgduo Floor en Floris samen de kwaliteit van leven met dementie verbeteren.

Mensen met dementie worden rustig en fleuren op door de inzet van contacthonden. Dat is een belangrijke conclusie uit het onderzoek van specialist ouderengeneeskunde Lonneke Schuurmans. De Telegraaf ging met haar in gesprek en bracht een bezoek aan BrabantZorg locatie Sint Jan in Uden, waar zorgduo Floor van Stichting Blijf en contacthond Floris samen de kwaliteit van leven met dementie verbeteren.

Bij BrabantZorg vinden we het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk het leven kan leiden wat hij fijn vindt. Elke dag zo fijn mogelijk, dat is wat ons drijft. Daarom helpen op verschillende BrabantZorg locaties zorgprofessionals samen met een contacthond om mensen tot rust te laten komen, te motiveren, activeren en gedrag om te buigen. De zorgduo’s worden opgeleid door Stichting Blijf.