Hospice De Goudsbloem ontvangt €23.000 namens Roparun team Jumbo

09 november 2022

Totale vreugde is te zien op de gezichten van collega’s Berlinda Roeffen en Maartje Swaans van Hospice de Goudsbloem. Afgelopen week werden ze gebeld met het fantastische nieuws dat stichting Roparun, dankzij de inzet van het Roparun Team Jumbo logistiek, €23.000,- beschikbaar heeft gemaakt voor Hospice De Goudsbloem in Veghel. 

Naast dit mooie bedrag is er door de medewerkers van Jumbo in Veghel ook nog eens een bedrag ruim €1.560,- toegevoegd aan de teampot van het Roparun Team Jumbo logistiek. Dit bedrag is bij elkaar gespaard door een emballage actie.

Het team van Hospice De Goudsbloem is ontzettend blij met deze bijdrage en geeft aan dat het geld op een geweldige plek terecht komt. Met het geld worden namelijk de kamers voor de gasten helemaal vernieuwd. Er komen nieuwe bedden met goede matrassen én er komt nieuw meubilair. Zo hoeven gasten bijvoorbeeld niet meer over te stappen in andere stoelen om naar de huiskamer te gaan wanneer ze dit niet meer kunnen. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de cliënten ervaren meer comfort en het verlicht de werklast van het personeel en de vrijwilligers van Hospice De Goudsbloem.

Berlinda Roeffen: "We kunnen het aantal dagen van de cliënten die bij ons komen niet verlengen, maar de dagen die er wél zijn kunnen we wel zo mooi en comfortabel mogelijk maken. Deze donatie draagt daar zeker aan bij!"

De Roparun is een evenement waarbij, oorspronkelijk, in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam wordt gelopen. Het afgelopen jaar heeft dit evenement, mede vanwege corona, in Nederland plaatsgevonden en heeft het team van Jumbo logistiek 520 km hardgelopen van Enschede naar Rotterdam. Met het geld dat de Roparunteams hiermee ophalen steunt stichting Roparun goede doelen welke bijdragen aan de missie van de stichting : “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Namens Hospice De Goudsbloem én onze gasten willen we de Jumbo nogmaals ontzettend bedanken!