Inbraken in woonzorgcentra vragen om alertheid

27 april 2022

In het AVROTROS programma Opsporing Verzocht is dinsdag 26 april om 20.30 uur op NPO1 aandacht besteed aan het feit dat er soms wordt ingebroken in woningen van bewoners op woonzorglocaties.  

Ook bij BrabantZorg is het afgelopen jaar een poging tot inbraak geweest, en wel in een aantal woningen op de locaties AAtrium in Veghel, St. Antonius in Volkel, Catharinahof in Grave en Compostella in Zeeland. Hierover is door de locaties destijds melding en aangifte gedaan bij de politie. 

Omdat de politie de inbreker nog niet te pakken heeft én omdat het in Nederland vaker voorkomt dat ongenode gasten zich toegang verlenen tot openbare woonzorgcentra, heeft het programma Opsporing Verzocht besloten aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hiervoor heeft de omroep beveiligingsbeelden gebruikt die zijn gemaakt op onze locaties. 

Veiligheid van onze locaties staat hoog in het vaandel. Daarom werken we bij BrabantZorg graag mee aan de beeldvorming over dit onderwerp en hopen we dat iedereen weer meer alert wordt. 

Daarnaast roepen we bewoners en familie dan ook op altijd alert te zijn op de veiligheid van de eigen woning. Doe altijd hetzelfde als dat u zou doen als uw huis in de wijk zou staan. Ziet u iemand rondlopen die u niet vertrouwt, ga dan niet zelf op pad, maar meld dit altijd bij één van onze medewerkers.

Medewerkers vragen we een oogje in het zeil te houden, bewoners attent te maken op het afsluiten van hun woning én alert te blijven op ongenode gasten op de locatie waar ze werken en deze samen met een collega aan te spreken als dat nodig is.  

Tenslotte willen we benadrukken dat veiligheid op onze locaties altijd onze aandacht heeft. Bij BrabantZorg werken twee veiligheidsadviseurs die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op onze locaties. Als daar aanleiding toe is, adviseren zij locaties over aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zij zijn in dit geval ook betrokken bij de inbraken op de locaties. 

Vragen?

Cliënten en familie kunnen bij vragen contact opnemen met hun cliënt contactpersoon.