Nieuwe leden Raad van Toezicht

09 januari 2024

De Raad van Toezicht van BrabantZorg verwelkomt twee nieuwe leden. Met ingang van 1 januari is Christianne Lennards gestart. Christianne volgt Nan Stevens op, die afgelopen najaar afscheid heeft genomen. Daarnaast start op 1 maart Arjan Deutekom. Arjan volgt Johan Dunnewijk op, die in juni van dit jaar zijn maximale termijn bereikt als toezichthouder van BrabantZorg.

Christianne Lennards studeerde gezondheidswetenschappen en volgde de opleiding master of public management. Zij heeft ruime bestuurlijke ervaring. Op dit moment is zij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Amphia met verschillende locaties in de regio Breda. Daarvoor was zij onder meer lid van de Raad van Bestuur van het Máxima Medisch Centrum, en van Revant, een instelling voor medisch specialistische revalidatie en van het Integraal Kankercentrum Oost. Ook heeft Christianne ervaring vanuit meerdere toezichthoudende functies in onder meer de ouderenzorg. Binnen de Raad van Toezicht van BrabantZorg wordt Christianne voorzitter van de commissie Kwaliteit en Veiligheid.

Arjan Deutekom behaalde na de lerarenopleiding Engels en een studie commerciële economie zijn MBA Bedrijfskunde. Hij brengt brede bestuurlijke ervaring mee vanuit zijn huidige functie bij GoedeStede; een grote woningcorporatie in Almere. Arjan is daar sinds 2001 directeur-bestuurder. Daarnaast heeft Arjan toezichthoudende functies bekleed in het onderwijs, de cultuursector, de jeugdzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Arjan wordt binnen de Raad van Toezicht van BrabantZorg lid van de auditcommissie. 

Voorzitter Raad van Toezicht Ton Horn: “Wij zijn verheugd met de komst van Christianne en Arjan, beiden met een brede bestuurlijke en toezichthoudende ervaring. Zeker nu het zorglandschap zo aan het veranderen is, moeten we meer dan ooit de afstemming en samenwerking zoeken binnen de regio, met zowel de eerste als tweede lijn. De ervaring van deze nieuwe collega’s en hun netwerk in de zorg- en woonsector zijn voor ons een welkome aanvulling. Wij hebben alle vertrouwen in een goede en fijne samenwerking. Samen blijven we ons inzetten voor “Elke dag zo fijn mogelijk voor bewoners, cliënten in de wijk en de mensen uit hun omgeving en natuurlijk de medewerkers en vrijwilligers van BrabantZorg.”