Ontwikkelingen rond nieuwbouw in Zaltbommel

04 maart 2023

Goed nieuws voor de bewoners en medewerkers van locatie De Wielewaal in Zaltbommel. BrabantZorg is al enige tijd bezig met nieuwbouwplannen voor het verouderde pand. Afgelopen week is het proces in een stroomversnelling gekomen. We zijn heel blij te kunnen melden dat we door samenwerking met Santé Partners, Habion en Bazalt Wonen een hele mooie oplossing hebben voor de bewoners van De Wielewaal.

In Zaltbommel is Bazalt Wonen gestart met de bouw van een nieuwbouw complex op het terrein van het American Roadhouse. Dit nieuwe complex leent zich goed voor het leveren van zware zorg, omdat er ruime appartementen komen mét gezamenlijke huiskamers. Het voornemen van de gezamenlijke partijen is dat de cliënten van De Wielewaal die intensieve zorg nodig hebben verhuizen naar dit nieuwbouw complex en dat BrabantZorg hier de zorg gaat verlenen.

Maar één keer verhuizen

Het voordeel is dat de bewoners nu maar één keer hoeven te verhuizen, namelijk rechtstreeks naar de nieuwbouw op het terrein van de American Roadhouse. Het duurt naar verwachting nog tot eind 2024 voordat de nieuwbouw op het terrein van American Roadhouse gereed is. Tot die tijd blijven de bewoners en medewerkers nog gewoon in De Wielewaal wonen en werken. Op de plek waar nu nog De Wielewaal staat wil Habion nieuwbouw appartementen realiseren, volgens het principe van scheiden van wonen en zorg. Die appartementen zijn geschikt voor ouderen mét en zonder zorgvraag. Santé Partners wil daar dan de (thuis)zorg gaan leveren. Deze appartementen zijn minder geschikt voor het leveren van zware zorg zoals we nu binnen De Wielewaal gewend zijn.

Dit is een prachtig voorbeeld van samenwerking in de regio. Want door deze samenwerking zorgen we ervoor dat de zorg voor de bewoners van Zaltbommel en omstreken nu en in de toekomst beschikbaar en toegankelijk blijft!