Ouderenzorg in Noordoost-Brabant gaat samen voor duurzaam

20 december 2022

Gisteren hebben 12 organisaties vanuit het samenwerkingsverband VVT Noordoost-Brabant hun handtekening gezet onder een akkoord dat de zorg duurzamer en milieubewuster maakt. Namens BrabantZorg deed Elvira Gros, manager Ondersteuning & Advies, dat. Het is uniek dat ouderenzorg organisaties zich op zo’n grote schaal in één regio samen inzetten voor verduurzaming. Dankzij de krachtenbundeling kan de regio binnen een paar jaar groener en duurzamer gemaakt worden. Met de ondertekening binden alle samenwerkende organisaties zich aan de 5 doelen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0.

Wat gaat er gebeuren?
Vanuit het samenwerkingsverband worden de individuele organisaties ondersteund om binnen enkele maanden tot een concreet actieplan te komen. Ook vormt een groep van betrokken medewerkers samen een regionaal expertiseteam. Zo kunnen de organisaties versneld kennis en ervaring opbouwen en uitwisselen. Want duurzamer denken en doen, dat gaat iedereen aan. Waar kun je aan denken? Minder CO2-uitstoot, minder energie verbruiken, minder medicijnresten in het afvalwater, milieuvriendelijkere schoonmaakmiddelen en de afvalberg drastisch verkleinen. Dat is niet alleen goed voor omgeving en milieu, maar ook voor cliënten en medewerkers. Het is tenslotte ook prettiger leven, wonen en werken in een regio en organisatie die duurzaamheid hoog op de agenda heeft staan.


Het samenwerkingsverband VVT Noordoost-Brabant bestaat uit 12 zorgorganisaties: Van Neynsel – Sint Anna Boxmeer – Annenborch – Sint Jozefoord – BrabantZorg – ’t Heem - Zorggroep Elde Maasduinen – Laverhof – Vivent - Vughterstede – Pantein en Santé Partners.