Praat vandaag over morgen

26 maart 2024

Hoe wilt u oud worden? Wat is daarin voor u belangrijk? Hoe woont u? Wat kunt u doen om daar zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen? Hoe ziet uw netwerk eruit en hoe kunt u elkaar helpen? 

De helft van de mensen tussen de 60 en 75 jaar voert al met partner, familie, vrienden en naasten het noodzakelijke gesprek over de toekomst. Maar nog veel meer mensen zouden dit moeten gaan doen. 

Daarom ons advies: praat vandaag over morgen

Met uw vrienden, met uw partner, met uw kinderen. Want dat helpt als u straks, als niet alles meer gaat zoals het ging, een fijn dag houdt en vol van het leven kunt blijven genieten. 

Tips om u te helpen
Om u te helpen hierover het gesprek aan te gaan, is er de website ‘Praat vandaag over morgen’. Met handige tips over wat u kunt doen om fysiek en mentaal fit te blijven, over hoe u het gesprek kunt voeren met uw gezinsleden en vriendenkring over wat u in de toekomst voor elkaar kunt betekenen, over welke voorbereidingen u in uw huis kunt treffen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Praat vandaag over morgen is een initiatief van ActiZ (branchevereniging van zorgorganisaties) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Samen met andere VVT-organisaties doen we mee aan deze campagne, omdat we willen laten zien hoe mooi een gesprek over later kan zijn en omdat we willen bereiken dat veel meer mensen in gesprek gaan over ouder worden.