De Heegt

Veilig, knus en warm. Het zijn de woorden die De Heegt kenmerken. Een huis met een onmiskenbaar dorps karakter. Veel bewoners komen uit Geffen en kennen elkaar al sinds hun jeugdjaren. Dat maakt de betrokkenheid groot en de bewoners leven dan ook erg met elkaar mee. Het zorgt voor een geborgen, ontspannen en huiselijke sfeer. Je kiest er voor een veilige omgeving, op moment dat er behoefte is aan extra zorg.

Voedsel voor lichaam én geest

De Heegt heeft een bescheiden ontmoetingsruimte, helemaal op de schaal van het huis. De ruimte zit altijd ‘vol’. ’s Avonds wordt er samen koffie gedronken of een praatje gemaakt. Met regelmaat is er een eetactiviteit met speciale gerechten. De maaltijden vormen iedere dag weer een belangrijk ontmoetingsmoment. Zo worden lichaam en geest tegelijkertijd gevoed.

​Altijd wat te doen

Er is altijd wat te doen in De Heegt. We doen overal aan ‘mee’. Zo is het kerstdiner altijd heel bijzonder. Maar ook de traditionele vakantieweek, wanneer een bepaald land het thema is en de bewoners daarnaar ‘op vakantie’ gaan. Of we draaien een film of houden een avond met een hapje, drankje en gezellig vermaak. Activiteiten zijn er ook volop: bewoners en dorpsgenoten kunnen meedoen aan kaarten, kienen, sjoelen, gymnastiek en koken. Of je kiest voor geheugentraining of samen koken.

Naar de zin

Mensen het naar de zin maken. Dat wil De Heegt. We koesteren onze ouderen. Bewoners geven aan wat hun wensen zijn en wij proberen daar zo goed mogelijk invulling aan te geven.
Bij die afstemming betrekken we ook de familie, want voor hen is er een steeds belangrijkere rol weggelegd. Elke bewoner is anders, is uniek en heeft een eigen levensverhaal. En dus is ook de vraag verschillend. We stemmen onze mogelijkheden daar op af.

Midden in het dorp

Midden in het dorp, dicht bij de kerk, ligt De Heegt. Het dorp is enorm betrokken bij dit huis. Bij festiviteiten gebeurt het meer dan eens dat iemand met een zak oliebollen naar binnen loopt. We worden ondersteund door een stabiele groep enthousiaste vrijwilligers. Zij bieden veel ondersteuning bij activiteiten en velen van hen doen dit al jaren.

Zorg voor iedereen

De bewoners van de twintig aanleunwoningen kunnen gebruik maken van het restaurant of de ontmoetingsruimte. Er kan vanuit De Heegt ook thuiszorg afgenomen worden. We werken hard aan de uitbreiding van deze extramurale zorg: de ondersteuning met thuiszorg van ouderen met of zonder een indicatie die thuis wonen.

Samen kom je verder

We halen de samenleving naar binnen, want samen komen we verder. Zo kunnen mensen uit het dorp warm komen eten in het restaurant. Op dinsdagavond is het frietbuffet en dan is het hier bijna te klein. Andersom lopen veel bewoners er regelmatig eventjes uit, bijvoorbeeld voor boodschappen. In De Heegt ben je één met je omgeving.