Noorderkroon

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Woonzorgcentrum Noorderkroon laat ouderen genieten van het leven, al of niet met een lichamelijke of verstandelijke beperking. In Noorderkroon overheerst het buurtgevoel: gezellig onder elkaar zonder dikdoenerij. Bewoners komen vanuit heel ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Mensen kiezen voor Noorderkroon als zelfstandig wonen thuis niet langer mogelijk is. Het gaat daarbij vooral om ouderen met een - soms intensieve – zorgvraag, mensen die op zoek zijn naar een beschermende woonomgeving ‘met zorg bij de hand’ of voor verblijf met zorg én behandeling.

Locatiefilm Noorderkroon​​

​Warm voor velen

Met onder meer fysio- en ergotherapie biedt Noorderkroon de bewoners en omwonenden alle mogelijke eerstelijnszorg. Het regionaal verpleegkundig team is in Noorderkroon gevestigd en er is ook een thuiszorgteam. We hebben groepsverzorging waarbij we dagstructuur bieden aan ouderen met een lichte vorm van dementie. Eén etage is verhuurd aan bewoners van Cello, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat zorgt ervoor dat er altijd leven is in huis. Deze bewonersgroepen wonen op een geweldige manier samen en met hun ervaringen verrijken ze elkaar. Tel daarbij op de ‘opleunwoningen’, de luxe seniorenappartementen, en het is duidelijk dat Noorderkroon een veilige en warme locatie vormt voor velen.

Een eigen levensverhaal

Wij kijken vooral naar wat er wél mogelijk is en luisteren oprecht naar de behoeften van de bewoners. Zij vormen een gevarieerd gezelschap waarbij iedereen zijn of haar eigen levensverhaal heeft. Daar sluiten we zoveel mogelijk op aan, open en eerlijk. De regie blijft bij de bewoners. Dat zie je terug in onze zorg waarbij iedereen zijn of haar vertrouwde levensritme zoveel mogelijk kan voortzetten.

‘Huiskamer’

Noorderkroon ligt magistraal aan de Ploossche Plas, in het centrale hart van de wijk Haren, Donk en Reit in ’s-Hertogenbosch-Noord. Met de Brede Bossche School, de supermarkt en andere voorzieningen in de onmiddellijke nabijheid is Noorderkroon de ‘huiskamer’ van de wijk. Ook natuurgebied De Heinis en de Maas liggen in de naaste omgeving.

Contact met de wijk

Vrijwilligers weten de weg te vinden naar Noorderkroon. Zij helpen bij de organisatie van activiteiten waaraan iedereen, ook mensen van ‘buiten’, mee kan doen. Bij het organiseren van de activiteiten wordt rekening gehouden met de vraag van bewoners van Noorderkroon. Ieder kwartaal wisselt het aanbod, dat houdt het divers: de ene keer wordt er met maatjes gewandeld, de andere keer is er een kunstexpo. Zo halen we de samenleving naar binnen. Ook dankzij ons prachtig gesitueerde restaurant De Ontmoeting, is er veel contact met de wijk.

Mensen maken het huis

Als Noorderkroon zien wij ons als inwoner van de buurt. We willen graag wat voor andere organisaties in onze wijk betekenen. En we vinden het dan ook prettig wanneer de bewoners zeggen dat het fijn is hier te zijn. Want niet de stenen maken het gebouw, maar de mensen. Noorderkroon is een levendig huis, waar mensen onder eigen regie of soms liever juist in beschutting wonen en waarbij zorg nooit ver weg is. En we zijn er voor iedereen, daarvoor heeft Noorderkroon onlangs nog het certificaat de Roze Loper in ontvangst mogen nemen.