Brand op BrabantZorg locatie De Wielewaal

11 januari 2021

Vandaag (maandag 11 januari 2021) zijn we opgeschrikt door een brand op onze locatie De Wielewaal. Hierbij is tot ons grote verdriet een bewoner overleden. Bewoners, die op de etage wonen waar de brand woedde, moesten we uit voorzorg evacueren. Zij zijn opgevangen in de eigen locatie. Een zorgmedewerker, die hielp tijdens de ontruiming, is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.  


De medewerkers en de Bedrijfshulpverlening van De Wielewaal hebben samen met politie en brandweer goed gehandeld. Dankzij hun inzet werden bewoners zo snel mogelijk geëvacueerd uit hun appartementen en is erger voorkomen. Op dit moment wordt onderzocht hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Bewoners kunnen vanavond weer naar hun woning terug

De appartementen van de geëvacueerde bewoners zijn schoongemaakt. Hierdoor kunnen zij vanavond gelukkig weer terug naar hun hun eigen appartement.

Medeleven 

Bij BrabantZorg zijn we erg geschrokken en leven mee met de familie van de overleden bewoner en met de overige bewoners en medewerkers van De Wielewaal. Het is begrijpelijk dat dit voorval de nodige impact heeft op de bewoners en onze medewerkers. De komende tijd hebben we extra aandacht voor wat er is gebeurd en de impact die het heeft. Daar waar nodig bieden we ondersteuning aan.