Eerste vaccin voor specialist ouderengeneeskunde BrabantZorg

06 januari 2021

In onze regio waar COVID-19 in de eerste golf het hardst toesloeg, is vanochtend 6 januari de eerste landelijke vaccinatie tegen het virus. Deze werd toegediend op de priklocatie van GGD Hart voor Brabant in Veghel, gemeente Meierijstad. Samen met een aantal andere collega’s werd Lyan de Roos-Römkens, specialist ouderengeneeskunde bij BrabantZorg, als eerste gevaccineerd.

“Alleen samen krijgen we corona onder controle. Samen was ook het sleutelwoord in de strijd om het virus te verdringen. We hebben ook binnen BrabantZorg samen gevochten, gestreden en verdriet gedeeld. Maar we hebben ook mooie momenten beleefd. We hebben onze schouders eronder gezet, maar we zijn er nog niet." 

 

Het volste vertrouwen

"Als sector zijn we uitgenodigd om als eerste deel te nemen aan het vaccinatieprogramma. Het is een eer dat we zijn gekozen als sector om weer onze vrijheden en de menselijkheid en waardigheid van zorg weer te herwinnen. We hebben de familie en vrijwilligers enorm gemist. En we kijken uit naar het ‘oude’ normaal. Dát willen we graag terug. We hebben dus nu een kans om ons snel te laten vaccineren. Alleen dat zal ons helpen om het virus te verdringen. Als arts heb ik het volste vertrouwen in de ontwikkeling van het vaccin. Als het om vaccineren gaat, is er ook maar één sleutelwoord, ook dat doen we samen!” 

Lyan ontvangt als één van de eerste mensen in Nederland het coronavaccin.


Een leven zonder coronaregels

Wilma de Jong-Verspeek, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Het is goed om te weten dat elk vaccin dat is (en nog wordt) goedgekeurd, op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en dat het ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen."  "Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels en vaccineren is daarin een belangrijke stap. We zijn dan ook trots op onze collega’s die zich als eersten laten vaccineren, zegt.”

Media

Bekijk hier het interview met Lyan voor NOS

Vandaag, 6 januari, is Lyan vanaf 17.10 te zien in Tijd voor max op omroep Max