Gebruik mondneusmaskers bij BrabantZorg

02 oktober 2020

​Het advies van het kabinet is om ​in de zogenoemde 'rode gebieden' in publieke binnenruimten een mondneusmasker te dragen.​ Voor onze regio geldt dat we op dit moment nog in een 'code oranje' bevind​en. Desondanks volgt BrabantZorg - in overleg met regionale zorgorganisaties - dit advies en ​verzoeken wij alle ​medewerkers ​​​daarom vanaf van​daag een mondneusmasker te dragen tijdens het contact met de clië​nt.​

We willen alle risico’s uitsluiten voor de veiligheid van uw naaste, uzelf, onze medewerkers én de rest van de samenleving. Uiteraard blijven medewerkers de hygiënerichtlijnen volgen en houden ze 1,5 meter afstand waar mogelijk. Tijdens zorgmomenten beschermen medewerkers zich extra, zoals gebruikelijk.

​Bezoekers

​​Ook bezoekers dienen vanaf vandaag een mondneusmasker te dragen zodra men een woonzorglocatie van BrabantZorg betreedt. Dit mag een niet-medisch mondneusmasker zijn, zoals een wegwerp- of uitwasbaar mondneusmasker. We vragen de bezoeker ​​​zelf een mondneusmasker mee te nemen. Ook als u in de woning van uw dierbare bent, vragen wij u om uw mondneusmasker op te houden. Dit alles om ook tijdens de bezoekmomenten verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

Weet dat u niet volledig beschermd bent ​wanneer u een mondneusmasker draagt. Afstand houden en correcte handhygiëne blijven daarom ook uiterst belangrijk!​

Meer informatie

Op onze corona-informatiepagina​ leest u alle actuele informatie over hoe wij omgaan met corona. U vindt er ook een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. 

Bekijk ook de website van het RIVM of belt u met het landelijke informatienummer 0800-1351 voor meer informatie.