Veiligheidsregio Brabant-Noord organiseert webinar 'Hoe het NET-WERKt'

14 mei 2021

Veiligheidsregio Brabant-Noord organiseert in samenwerking met een aantal partners, waaronder BrabantZorg, het webinar 'Hoe het NET-WERKt' op donderdag 20 mei.

Programmamanager Tjerk de Laat: “We hebben allemaal een belang bij een gezonde en veilige wijk. Zowel als persoon en als professional. Elk vanuit onze eigen rol en expertise. Met het programma Weerbare Samenleving wil Veiligheidsregio Brabant-Noord de verbinding maken tussen alle mooie initiatieven. Daarvoor moeten wij elkaar kennen en weten waar welke kennis en ervaring te halen is."

"Alleen kom je een héél eind, maar de praktijk leert ons dat we samen nog veel verder komen. We gaan graag deze uitdaging aan. Tijdens ons startwebinar hebben wij het dan ook over het belang van samenwerken en over het leren van elkaar. Zo brengen we vanuit de zorg een mooie best practice in en leren we hoe gedragspsychologie een positieve bijdrage kan leveren aan onze veiligheidsof gezondheidsboodschap.”

Voor wie is het webinar?
Voor iedereen in Brabant met interesse in of betrokkenheid bij thema’s als zelfredzaamheid, veerkracht en weerbaarheid binnen het werkveld van gezondheid en veiligheid. Het webinar is bijvoorbeeld super interessant voor ouderen die nog thuis wonen en dat zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven doen, of hun kinderen die willen weten hoe ze hun ouders hierbij kunnen ondersteunen.

Consulenten zorgtechnologie onderdeel van het programma!
BrabantZorg consulenten zorgtechnologie Ron Hendriks en Christa Vonk dragen ook hun steentje bij aan het webinar. Zij zullen het gaan hebben over zorgtechnologie achter de voordeur. Het volledige programma is als volgt:

09.30 Digitale inloop
10.00 Welkom door Marie-Louise van Schaijk, Directeur Veiligheidsregio
Brabant-Noord & Ron Tenge, Directeur Academie voor
Veiligheid en Bestuur, Avans Hogeschool
10.10 Ron Tenge in gesprek over een weerbare samenleving met Marie-Louise
van Schaijk, Tjerk de Laat, programmamanager Weerbare Samenleving
en met Michel Dückers, Bijzonder Hoogleraar Crisis, Veiligheid en Gezondheid
10.45 Zorgtechnologie achter de voordeur. Wie wordt daar beter van?
Christa Vonk & Ron Hendriks, Consulenten zorgtechnologie
bij BrabantZorg
11.20 Korte break
11.25 Gedrag en Weerbaarheid door Nick Boersma, voorzitter landelijke
werkgroep gedragsverandering, Brandweer Nederland
11.50 Hoe het NET-WERKt
12.00 Afsluiting

 

Gedurende het webinar kunt u meepraten via de chat en worden ook aan de deelnemers vragen gesteld. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Hoe meld ik me aan?
Meld u van tevoren aan door te mailen naar weerbaresamenleving@vrbn.nl onder vermelding van uw naam, functie en organisatie. Kort voor aanvang van het webinar ontvangt u een link waarmee u kunt inloggen.

Terugkijken
Bent u niet in de gelegenheid dit webinar live te volgen? Vraag dan de inloglink aan om deze op een later tijdstip terug te zien.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met de Veiligheidsregio Brabant-Noord via weerbaresamenleving@vrbn.nl of telefonisch met programmamanager Tjerk de Laat via 06-24584432.