Nieuwbouw Nieuwe Hoeven

Nieuwe Hoeven bouwt aan een nieuwe locatie. Het huidige gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen die duurzaam worden gebouwd midden in het groen van de Maashorst.

Natuur altijd dichtbij

Het grote institutionele gebouw maakt plaats voor zeven kleinere gebouwen. Het geheel krijgt het karakter van een buurtschap.
In het nieuwe Nieuwe Hoeven wonen de mensen in groepen, midden in de natuur. Tussen de gebouwen komen tuinen, weides en wandelpaden waar bewoners zich vrij kunnen begeven. 

De groene omgeving speelt al een belangrijke rol in de dagelijkse activiteiten van bewoners. We zetten de natuurbeleving nu ook al in ter verbetering van het mentale welbevinden. Dankzij de nieuwbouw van Nieuwe Hoeven kunnen we de natuur straks een nog grotere plek geven in het leven van de bewoners. Wij vinden het belangrijk dat mensen met dementie een betekenisvolle dag hebben in deze groene gemeenschap. 

Duurzaam gebouw

Van alle 32 woonzorglocaties die BrabantZorg huurt van BrabantWonen, is dit de eerste die volledig gasloos en in hout gebouwd wordt. Om de gebouwen duurzaam te maken komen er honderden zonnepanelen op de daken. De gebouwen gebruiken de bodem voor verwarming en koeling. De koeling verhoogt ook het comfort voor de bewoners, iets wat we in het huidige gebouw maar beperkt kunnen leveren. Daarnaast wordt het gebouw opgebouwd uit houtskeletbouw, wat een aanzienlijke CO2-reductie van het bouwproces betekent. 

Bouwen in fases

De nieuwe woningen worden in twee fasen gebouwd. In de eerste fase worden twee hofjes met ieder vier groepswoningen én een buurthuis gebouwd. In totaal is hier plaats voor 72 bewoners. 

Planning

Volgens de oorspronkelijke planning zou alles eind 2023 worden opgeleverd. Vanwege personele en materiële problemen zal de planning opschuiven. Zodra we meer kunnen vertellen over de planning, zullen we dat hier melden. 

 

Impressie nieuwbouw Nieuwe Hoeven
Impressie nieuwbouw Nieuwe Hoeven
Impressie nieuwbouw Nieuwe Hoeven
Impressie nieuwbouw Nieuwe Hoeven