AAtrium

​​​​​​​​​​​​​​​AAtrium in Veghel is een ‘open’ huis, met veel ruimte en licht. De woningen hebben een keukenblok en aparte doucheruimte. Op de bovenste etage bevindt zich een gesloten verpleegafdeling voor ouderen met dementie. Lopend over alle verdiepingen krijgen de bewoners mee wat er beneden gebeurt. Bij activiteiten, beneden op de dorpspleinachtige ontmoetingsruimte, kijken de mensen van de bovenliggende verdiepingen vaak gezellig over de reling van de balustrade om even sfeer te snuiven. AAtrium leeft!​

Bewoners leven hier hun eigen leven

In AAtrium werken we eraan dat ook bewoners met dementie zoveel mogelijk vrijheid hebben. Bewoners kunnen hier hun eigen leven leiden, ondanks eventuele beperkingen. Elke afdeling heeft iets eigens, mede door de aankleding met sfeerfoto’s. Op elke verdieping is een zithoek. Het leven gaat hier door: familieleden lopen in en uit. Die aanloop zorgt voor gezelligheid.​

Locatiefilm AAtrium


Er kan veel

Het draagt er ook toe bij dat de bewoners het goed hebben. Wij gaan uit van hun mogelijkheden, want er kan heel veel. Op die manier zijn ook de medewerkers erg betrokken bij het zorgen voor elkaar. Voor mensen met dementie zijn er activiteiten gericht op zintuigbeleving. Daarbij worden ze op een warme en respectvolle manier geprikkeld met geur, muziek en licht. Ook vrijwilligers organiseren met regelmaat ontspanningsactiviteiten voor bewoners.

Een warm welkom

Iedereen die even binnen komt lopen, voelt zich direct welkom. In het restaurant kun je terecht voor een hapje en een drankje. Buiten vinden we een fraaie tuin, met dieren, die zoveel mogelijk door de bewoners zélf worden verzorgd. Op het terras kun je heerlijk van de buitenlucht genieten.

Warm ingebed

AAtrium is warm ingebed in de Veghelse gemeenschap. Rond het gebouw staan twee flats met aanleunwoningen waarvan de cliënten in het restaurant kunnen eten en aansluiten bij ontspanningsactiviteiten. Vanuit AAtrium staat er ook een team klaar dat in Veghel en daarbuiten thuiszorg kan leveren. Dat doen we ook voor ‘jongere ouderen’.

Uitzicht over de Aa

De bewoners van AAtrium kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de rivier de Aa, het decor voor veel buitenactiviteiten, zoals een markt met zelfgemaakte spulletjes. Voor bewoners en voor de mensen van buiten zijn er tal van activiteiten, zoals bloemschikken, muziekavonden, bewegen, groepsgesprekken en koken. Bewoners, vrijwilligers en bezoekers kunnen per keer besluiten waar ze aan mee willen doen. Het bevordert het onderlinge contact.

Voor iedereen

Kinderen van scholen komen bewoners regelmatig opzoeken. En met de supermarkt pal tegenover en het buurtcentrum om de hoek staat AAtrium midden in het leven. We zijn er voor álle ouderen in de wijk.