Catharinahof

​​Wonen, zorg, ontspanning en plezier lopen in Catharinahof naadloos in elkaar over. Zelfs de muren zijn ertussenuit gehaald. Dat maakt Catharinahof niet alleen uniek, maar tegelijk ook heel dichtbij. Een plek zoals het leven bedoeld is: dynamisch en waarin de hele Graafse gemeenschap doorklinkt. Waar verbinding wordt gemaakt tussen mensen. Jong en oud, professional en vrijwilliger werken er aan een maatschappij die 'goed voor elkaar' is.

Meer dan een gebouw

Catharinahof is meer dan een gebouw. In Catharinahof ontmoeten en inspireren mensen elkaar. Wonen aan het water in een koop-, huur- of zorgappartement krijgt hier extra diepgang. Er zijn appartementen waar meer intensieve verzorging mogelijk is. Daar bieden we aan bewoners met een indicatie niet alleen basiszorg, maar ook aanvullende zorg, verpleging en ondersteunende begeleiding. Samen met de familie bespreken we de mogelijkheden en hoe we de wensen invullen. De familie speelt daar een belangrijke en fijne rol in.

Locatiefilm Catharinahof

Zo 'thuis' als maar kan

Catharinahof beschikt over kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie. Zij wonen hier zo 'thuis' als het maar kan. De zorg sluit zoveel mogelijk aan bij de behoeften die de bewoner aangeeft. Elke groepswoning heeft een gezamenlijke keuken, waarin dagelijks wordt gekookt.

'Midden in de stad'

Hier, op een steenworp afstand van het historische centrum van het vestingstadje Grave, aan de haven en uiterwaarden, woon je nog steeds 'midden in de stad'. Je woont hier zo zelfstandig als je wenst.

Samen maken we het

Catharinahof verbetert de sociale samenhang en leefbaarheid in Grave. Of je hier nu een ruimte huurt, een voorstelling bijwoont, een familielid bezoekt, komt repeteren met je vereniging, als fysiotherapeut je diensten aanbiedt of gewoon iets komt eten en drinken; allemaal samen maken we Catharinahof.

Je mag er zijn

Dankzij veel vrijwilligers is er in Catharinahof altijd wat te doen. Hier wordt de wil die er in Grave is om dingen samen te doen, versterkt. Voor ouderen met een indicatie die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen, bieden we elke dag dagverzorging. Wonen in Catharinahof doe je omdat je dat graag wilt. Eén met je omgeving.

Stichting Erfgoed

Informatie over de Stichting Erfgoed Catharinahof Grave vindt u hier...