Sint Antonius

​​​​Kiezen voor Sint Antonius doe je als je behoefte hebt aan extra zorg in een veilige omgeving. Ons huis in het hart van Volkel ondersteunt mensen bij het ouder worden. Dat doen we in een Brabants gezellige sfeer. Niet voor niets werd Sint Antonius ooit uitgeroepen tot het gezelligste verzorgingshuis van Nederland. Veel bewoners kennen elkaar van vroeger, dus gemoedelijkheid is hier troef, net zoals ‘ons kent ons’.

Levendigheid

Sint Antonius is een klein huis. De bewoners gaan dan ook moeiteloos op in het dorp, als ze dat willen. Sint Antonius vervult daarmee de behoefte die veel mensen hebben aan de levendigheid en de sociale trekken van een woonkern. Maar ook in huis zijn er tal van voorzieningen, zoals een kapsalon en een winkel voor kleine dagelijkse benodigdheden. We leveren ook thuiszorg. Daarbij mogen ook de bewoners van de aanleunwoningen op ons rekenen.

Locatiefilm Sint Antonius

​Eén grote familie

Sint Antonius is één grote familie. Iedereen eet in het restaurant en ’s morgens schuiven we allemaal aan bij het ontbijt. Omdat eten ook ‘beleven’ is, doen we aan frontcooking: je ziet de kok aan het werk. Het hoort bij de gedachte dat eten alles te maken heeft met gezond genieten. We nemen er de tijd voor en het past bij de gezelligheid en gemoedelijkheid die ons typeren. Diezelfde warmte stralen ook onze medewerkers uit. De meesten werken al vele jaren hier.

Actief en bedrijvig

Omdat ieder mens uniek is, stemmen we onze zorg zoveel mogelijk af op de individuele behoefte. Alles is bespreekbaar. Sint Antonius is een erg actief en bedrijvig huis. We laten de bewoners zelf bepalen hoe ze hun dag door willen brengen. Onze medewerkers leggen de nadruk op wat mensen wél kunnen: dat houdt vaardigheden in stand, vertraagt achteruitgang en geeft meer woongenot. Leven zoals je thuis leefde, willen we graag bevorderen. Aandacht en respect zijn daarbij belangrijk. Een klein gebaar of oprechte belangstelling? We doen het elke dag weer!

Vertrouwd

Sint Antonius is een volwaardig onderdeel van het Volkelse leven. Wonen in het dorpshart biedt de mogelijkheid voor vertrouwde bezigheden, zoals het wandelingetje naar de markt, de bibliotheek of het winkelcentrum dat op de hoek ligt. Op zondag gaan veel bewoners naar de kerk.

Van alles te doen

Sint Antonius mag rekenen op 75 betrokken vrijwilligers. Samen met de medewerkers maken zij een breed scala aan activiteiten mogelijk, zoals creatieve activiteiten en bewegen voor ouderen. We houden ook quizzen, geheugensteunoefeningen en van tijd tot tijd treden hier lokale artiesten op. We hadden de mannen van BZB al eens binnen, een doorslaand succes. Evenementen als Volkel in de Wolken? Daar doen we zelf ook aan mee!

Een warm welkom

Een rustmoment vinden bewoners in onze tuin, onder de oude beuk, bij de Mariagrot of in de door de vrijwilligers gebouwde kiosk. In ons restaurant en ontmoetingsruimte De Gasterij zijn ook ouderen van buiten welkom, ook voor de warme maaltijd. Sint Antonius is gastvrij: in het jaarlijkse nationale onderzoek naar gastvrijheid in de zorg scoorden we vier sterren.