Skip Navigation Linkszorgtechnologie

 Zorgtechnologie

​​​​BrabantZorg heeft een strategische visie 'Samenspel in Zorg'. Eén van de thema's die helpt om ons doel te bereiken is zorgtechnologie. BrabantZorg onderzoekt hoe en welke technische hulpmiddelen ingezet kunnen worden om het leven van cliënten aangenamer te maken én ervoor zorgen dat meer tijd ontstaat voor de zorg en ondersteuning die alleen door mensen gedaan kan worden.

Zorgtechnolo​gie binnen BrabantZorg​​

Beeldbellen

Met beeldbellen ondersteunen we de cliënt zonder daarbij zelf aanwezig te zijn in de woning van de cliënt. Beeldbellen is een aanvulling op de bestaande thuiszorg. Via een speciale tablet (Compaan) wordt een beeldbelverbinding opgezet. Vanaf afstand kijken we mee mee met medische handelingen die mensen zelf uitvoeren, of controleren we of mensen hun medicijnen innemen. En uiteraard zijn we er om vragen van cliënten te beantwoorden.​

​​
​​​​Tessa
In Oss heeft een proef plaatsgevonden met sociale robot Tessa. Tessa helpt mensen met de structuur van de dag door op gezette tijden, via een app, berichten uit te spreken. 

Gight

​Ook heeft in de regio Oss een proef plaatsgevonden met Gight; een lichtstrip die op plinten geplakt wordt en die werkt een bewegingssensor. Bij beweging, gaat de lichtstrip aan en verlicht het pad van bed naar het toilet zodat de kans op vallen in de nacht, kleiner wordt.

Simavita

Binnen BrabantZorg wordt ook technologie ingezet bij incontinentie. Er wordt onderzoek gedaan  naar de oorzaak van incontinentie, waardoor gerichte interventies in kunnen zetten om het voor de cliënt elke dag zo fijn mogelijk te maken. Hiervoor wordt de Sim assesPLus van Simavita gebruikt.

​​
​​​​

Wilt u meer weten over de inzet van zorgtechnologie bij BrabantZorg? Neem dan contact met ons op.