Waardering cliënten en mantelzorgers

ZorgkaartNederland

Als organisatie en medewerkers van Laarstede zijn wij trots op de waarderingen die we via ZorgkaartNederland mochten ontvangen.

Enkele voorbeelden; kwaliteit en effect van de verpleging, verzorging en behandeling wordt als goed ervaren; Verzorging doet haar uiterste best. Cliënt krijgt goede zorg waarover familie erg tevreden is; Medewerkers verlenen warme zorg en behandelen cliënten met aandacht en met oog voor welzijn; Fijn personeel, goed contact. Familie en cliënten geven aan gezien en gehoord te worden. Er wordt passend gereageerd op vragen/verzoeken. 

Uiteraard kunnen wij ook nog leren; de verbeterpunten die vanuit de waarderingen kwamen zijn o.a.: Aandacht voor activiteiten (in de buitenlucht); Smaakvol en afwisselende maaltijden (gemalen en niet gemalen) waarin het oog en de geur geprikkeld wordt.

Laarstede wordt omschreven als een open huis waar de cliënten rustig worden ontvangen. Als er vragen zijn staat het personeel hier open voor en zijn zij goed bereikbaar. Zorgverleners komen de afspraken over de zorg/dienstverlening goed na. Ook houdt men rekening met wat de cliënt belangrijk vindt. De betrokkenheid van de medewerkers is groot, als er iets is dan weten naasten dat zij erop kunnen vertrouwen dat er contact wordt gelegd. Medewerkers zetten zich in om zelfstandigheid bij cliënten te behouden of te bevorderen. Medewerkers hebben hierin een adviserende rol richting de familie. 

Medewerkers staan open voor feedback. Vanuit de score zien we een goede aanbeveling voor Laarstede KSW. Men zou het huis dan ook zeker aan familie, vrienden en kennissen aanbevelen.