Waardering cliënten en mantelzorgers

De veiligheid en kwaliteit van de zorg en het verblijf hebben bij ons een hoge prioriteit. Dat geldt voor het hotel én de inhoudelijk geleverde zorg. Daarnaast zijn gastvrijheid en privacy onze kernwaarden. Binnen Udens Duyn werken wij met het kwaliteitsgarantieplan van BrabantZorg. Een instrument dat met goedkeuring van het Zorgkantoor is ingezet.

Het hotel richt zich hoofdzakelijk op gasten met een zorgvraag, maar daarnaast is ook de zakelijke en toeristische gast van harte welkom. Om de verwachtingen goed te blijven managen is communicatie op de verschillende websites ontzettend belangrijk. Wij zijn trots en blij dat over het algemeen de ontvangst van zorggasten en reguliere gasten goed is te combineren. Het gevolg is een bijzondere en afwisselende dynamiek.

Reviews en waarderingen worden gemonitord. 

ZorgkaartNederland

Rapportcijfer van cliënttevredenheidsonderzoek van Udens Duyn: 8,8

Bezoekers geven aan dat het verblijf aangenaam is, eten en drinken is smakelijk en gevarieerd, personeel is vriendelijk en attent, verzorging is goed, cliënt contactpersoon is zichtbaar, samenwerking tussen disciplines is prettig.

Wij zijn trots op de aanbeveling (Net Promotor Score, NPS) die bezoekers zouden doen op basis van het verblijf bij Udens Duyn. 

De waarderingen die Udens Duyn ontvangt vanuit verschillende kanalen zijn erg vergelijkbaar met elkaar. 


Meer waarderingen

Zorghotel Udens Duyn is ook via andere sites te vinden. Klik hieronder voor boekingen en reviews: