Passende en veilige zorg en ondersteuning

Eten & Drinken

De wensen en behoeften van de cliënten rondom het eten worden in acht genomen. De cliënten bedenken samen met de zorgmedewerkers een weekmenu en helpen bij het klaarmaken ervan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van lokale bedrijven. In 2022 willen we meer naar de seizoensgebonden inkoop van BrabantZorg kijken om nog meer variatie in de menu’s te krijgen, in samenspraak met de cliënten.

Schoonmaak

De algemene ruimtes op de afdelingen worden keurig bijgehouden en gepoetst. Voor veel cliënten van Dijkstaete geldt dat zij moeite hebben om de eigen kamer opgeruimd te houden. Eind 2022/ begin 2023 willen we kijken of de eigen kamers/units van de cliënten in de nieuwbouw ruimer opgezet kunnen worden zodat er meer ruimte is voor opbergmogelijkheden.

Medicatie veiligheid

Er wordt kritisch gekeken naar de medicatieveiligheid op Dijkstaete. Situaties waarbij de medicatieveiligheid minder prioriteit had, werden besproken met het team. In 2022 willen we op het gebied van medicatieveiligheid nog kritisch kijken naar de plaats waar de medicatie bewaard en gedeeld wordt. Mogelijk dat dit, samen met het team, nog verbeterd kan worden. Evaluaties worden gecoördineerd door de Aandachtsvelder Medicatieveiligheid.

Melding Verbeter Actie (MVA’s)

In 2022 worden de MVA’s (= melding verbeter actie) in elk teamoverleg besproken, dit wordt voorbereid door de aandachtsvelder MVA, en deze bespreekt dit daarna met het hele team en de voortgang wordt opgenomen in het actieplan.