Over ons

Over BrabantZorg

​​​​​BrabantZorg staat voor zorg met aandacht. Aandacht voor mensen, voor ons werk en voor elkaar. Wij helpen mensen om plezierig te wonen, in een vertrouwde en veilige omgeving en ondersteunen hen om zélf regie te voeren. Een leven waarin wat te kiezen valt, waarin niet de regels of de beperkingen centraal staan, maar de relatie tussen mensen die iets voor elkaar willen betekenen. In Nederland behoren wij tot de koplopers in de ouderenzorg omdat wij menselijke warmte en betrokkenheid vanzelfsprekend vinden, net als kwaliteit en professionaliteit in ons werk. Dat is onze missie. Iedere dag opnieuw.

Strategische Visie

In deze tijd van grote veranderingen in de zorg is het belangrijk dat we ons als organisatie voorbereiden op en richting geven aan deze veranderingen. Daarom zijn we in 2015 van start gegaan met de strategische visie 'Samenspel in Zorg'. Het beschrijft het beeld dat we hebben over BrabantZorg in 2020. In onze visie is het gedachtegoed van Machteld Huber over positieve gezondheid leidend. Dit gedachtegoed beschrijft gezondheid als een toestand waarin een mens, een groep mensen, een organisatie, maar ook onze omgeving, in staat is op een flexibele wijze om te gaan met de uitdagingen van het leven. Met zowel de mogelijkheden als de bedreigingen en beperkingen.

Hierbij richten wij ons op het samenspel, met de cliënt maar ook steeds meer met zijn directe omgeving waaronder mantelzorg, familie, vrienden en andere (zorg)organisaties. 'Samenspel in Zorg' noemen wij dit, met de cliënt centraal en aan het roer.

Meer over onze visie leest u in onze reisgids ‘Samenspel in Zorg’. Bekijk ook onderstaande video v​oor een samenvatting van onze strategische visie.

 

Ik zie jou, wie zie jij

Dit filmpje is door ons geproduceerd om, in lijn met onze visie, te laten zien dat iedereen een verhaal met zich meedraagt. Niet alleen een levensverhaal maar ook een verhaal van hier en nu. Door iemand echt te zien, zie je die verhalen. Dit vraagt om een open blik. Wij willen dat iedereen zich thuis en welkom voelt. Het filmpje is bedoeld om het gesprek rondom gastvrijheid op gang te brengen.