Skip Navigation Linksbewegingsbegeleider

 Bewegingsbegeleider

​Bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg goed voor lichaam en geest. Als bewegen niet meer zo gemakkelijk gaat, kan de bewegingsbegeleider met advies en oefeningen helpen het plezier in bewegen (terug) te brengen.

BewegingsbegeleiderEen bewegingsbegeleider is een deskundige op het gebied van bewegen en lichaamshouding. De begeleider observeert en adviseert over de manieren waarop u op prettige wijze kunt bewegen. Daarbij speelt hij in op de diagnose van de fysiotherapeut. Ook begeleidt hij het uitvoeren van gerichte oefeningen. De begeleiding vindt zowel individueel als in groepen plaats.

​Positieve invloed

Door regelmatig te bewegen houdt u uw conditie, kracht en mobiliteit op peil. Bewegen heeft bovendien een positieve invloed op het geestelijk welbevinden en het geheugen.

Met plezier doen wat u nog wel kunt

Het traject start met een intakegesprek waarin de bewegingsbegeleider samen met u kijkt naar de klachten, wensen en mogelijkheden. Het uitgangspunt is datgene wat u nog wél kunt. Voor mensen die graag in beweging blijven, bestaat ook de mogelijkheid deel te nemen aan BrabantZorg Fit.

Meer informatie of een afspraak inplannen

De bewegingsbegeleider biedt behandeling en begeleiding vanuit de locaties van het Behandel- en Kenniscentrum. Voor informatie kunt u rechtsreeks contact opnemen met het ​ Behandel- en Kenniscentrum van uw regio of ​uw vraag of bericht naar​ ons sturen via het ​behandelaren contactformul​ier.

Onze bewegingsbegeleiders zijn aangesloten bij het netwerk Psychomotorische Therapie (PMT). Meer over onze samenwerking met netwerken​.​