Breng je stem met zorg uit

21 november 2023

BrabantZorg maakt zich samen met 47 collega ouderenzorgorganisaties in Brabant zorgen over de toekomst van de ouderenzorg. Daarom hebben we vandaag een paginagrote advertentie geplaatst in de krant. Hierin doen we de oproep aan politiek Den Haag om samen met ons de ouderenzorg anders te organiseren en aan de Brabantse kiezer om in hun keuze rekening te houden met de zorg én hun visie op de eigen oude dag. 

De komende jaren neemt het aantal 75-plussers nog verder toe. Nu al zijn er 1,3 miljoen mensen ouder dan 75. Over zeven jaar, in 2030, zullen dat er 2,1 miljoen zijn. Dat is 12% van de totale bevolking. Tegelijkertijd is er nu ook al een groot personeelstekort dat in de nabije toekomst verder zal toenemen tot een tekort van ruim 8.000 medewerkers. Dat betekent dat alle ouderenzorgorganisaties in Brabant samen met elkaar en samen met de politiek aan de slag willen om de zorg toegankelijk te houden. 

Oproep aan Den Haag

In de advertentie doen we samen een oproep aan politiek Den Haag. Meer verpleeghuizen en een grotere zak geld zijn niet de oplossing. Wel: kijken hoe de ouderenzorg anders kan worden georganiseerd, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dit is niet alleen noodzakelijk, maar ook wat veel ouderen zelf het liefst willen. Ook: afschaffen van de bureaucratische regels en vereenvoudiging van de financieringsstructuur van de ouderenzorg om het werkbaar te houden voor onze medewerkers. In dit filmpje meer over de gezamenlijke oproep aan politiek Den Haag. 

Oproep aan de Brabantse kiezers 

We doen ook een oproep aan de Brabantse kiezers om woensdag 22 november te gaan stemmen en in hun keuze rekening te houden met de zorg én hun visie op de eigen oude dag. Om kiezers te helpen, is er het ‘kieskompas, speciaal voor de zorg’ ontwikkeld. Door het kieskompas in te vullen, krijgt de Brabantse kiezer een beter beeld van de thema’s die kunnen gaan spelen als je ouder bent én hoe politieke partijen hierop inspelen. In dit filmpje meer over de gezamenlijke oproep aan de Brabantse kiezers.