Cursus zorg en ondersteuning voor familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers

13 juli 2023

Goede ondersteuning en zorg: daar zorgen we samen voor! Familie, naasten, mantelzorgers, vrijwilligers; iedereen die meer informatie wil over hoe je kunt helpen in de dagelijkse zorg en ondersteuning kan gebruikmaken van een gratis, speciaal hiervoor ontwikkelde cursus. Het regionale cursusprogramma is samen met twaalf VVT-organisaties uit Noordoost-Brabant én ROC Het Koning Willem 1 College ontwikkeld.

Aan bod in de cursus komen: wassen/mondzorg, aankleden, bed verschonen met zorgvrager erin, ondersteunen bij gebruik van rollator en rolstoelen, en helpen bij het verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator. Er wordt veel geoefend in de cursus en er is voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Deelnemen aan de cursus

Bij BrabantZorg kan de cursus in de maanden juli, augustus en september gevolgd worden bij onze locaties Catharinahof in Grave, Noorderkroon in Den Bosch, De Watersteeg in Veghel en De Wellen in Oss. U kunt ook (dichterbij huis) aanhaken bij een cursus van één van de andere dertien VVT-organisaties.

Meer informatie

In deze flyer vindt u de data en plaatsen waar u een cursus kunt volgen. Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Hoe u kunt inschrijven staat in de flyer vermeld.

Poster ADL cursus