De Novice in Veghel

06 november 2020

Zelfstandig wonen met thuiszorg en huishoudelijke hulp van BrabantZorg​

​In de nieuwe groene wijk ‘het Kloosterkwartier’ in Veghel bouwt BrabantWonen het appartementengebouw De Novice, 35 betaalbare appartementen voor mensen die zelfstandig willen wonen met thuiszorg en/of huishoudelijke hulp van BrabantZorg. De bewoners worden door BrabantZorg én andere maatschappelijke organisaties ondersteund vanuit het gedachtengoed van Leefgoed Veghel​. Samen zorgen we ervoor dat de bewoners van De Novice zo lang mogelijk zelf de regie houden over het leven dat ze altijd graag geleid hebben.

Het wonen in een appartement op De Novice heeft vele voordelen. Zo is de zorg van BrabantZorg altijd dichtbij omdat de medewerkers thuiszorg en huishoudelijke hulp van BrabantZorg een kantoor hebben in De Novice van waaruit ze werken.

Zoveel mogelijk eigen regie

Door de inzet van handige zorgtechnologische toepassingen​ faciliteren we huurders om zoveel mogelijk eigen regie te houden. Zo geven we bijvoorbeeld via beeldzorg ondersteuning en zorg op afstand, en zijn we altijd dichtbij de cliënt. Dankzij een medicijndispenser nemen huurders altijd op tijd hun medicijnen in, zonder dat daar professionele hulp bij komt kijken.​

 

​Voorzieningen

Op De Novice zijn er ruimtes waar bewoners samen invulling kunnen geven aan ontmoeting. Er is een gezamenlijk balkon en gezamenlijke ontmoetingsruimte. Samen met verschillende organisaties wordt nagedacht over gezamenlijke voorzieningen zoals bijvoorbeeld een rolstoel en scootmobiel waar huurders van De Novice gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Over de exacte gezamenlijke voorzieningen én of we er komen, zijn we nog in gesprek. Zodra hier meer duidelijkheid over is, delen we dat met de huurders. 

Daarnaast zijn er handige voorzieningen dichtbij. Zo is er op iedere verdieping ruimte voor het stallen en opladen van een scootmobiel. Ook is er in de centrale hal een doorlooplift zodat huurders met een rollator, rolstoel of scootmobiel makkelijk in en uit de lift kunnen rijden. Tenslotte gaan de entreedeur en de andere deuren automatisch open en dicht. 

Meer informatie over De Novice, het Kloosterkwartier en Leefgoed Veghel 

Interesse of meer weten over huren op De Novice? 

Wilt u meer weten over zelfstandig wonen met zorg van BrabantZorg, neem dan uiterlijk 13 november contact op met Diana Bevers. Diana Bevers is te bereiken via: 06 - 10298554 en Diana.Bevers@brabantzorg.eu.​ 

Werken op De Novice 

Op De Novice gaan we starten met een nieuw zorgteam. Iedereen die geïnteresseerd is om te werken in dit nog in te richten zorgteam dat op De Novice gaat werken, kan contact opnemen met Monique van Zoggel: monique.vanzoggel1@brabantzorg.eu​ en 06-19269802. 

Over het Kloosterkwartier en Leefgoed Veghel 

Het kloosterterrein en het voormalig Bernhoven ziekenhuisterrein in Veghel noemen we samen ‘het Kloosterkwartier’. Hier ontstaat een nieuwe, groene woonwijk met aandacht voor wonen, werken en leven. In het Kloosterkwartier voel je de indrukwekkende geschiedenis van de Zusters Franciscanessen. Zij leven en wonen al ruim 175 jaar in het klooster en geven nu het klooster en de tuin weer terug aan de gemeenschap. Het gedachtengoed van de Zusters Franciscanessen zetten verschillende organisaties, zoals BrabantZorg, BrabantWonen en gemeente Meierijstad samen met een groot aantal andere maatschappelijke organisaties voort in Leefgoed Veghel.

Samen bouwen ze vanuit het Leefgoed gedachtengoed aan een nieuwe wijk waar samen wonen, werken en samen (be)leven centraal staat. Er zijn al allerlei mooie initiatieven om van de wijk een ontmoetingsplek te maken voor jong en oud. Bijvoorbeeld met de kloostertuin, ‘de huiskamer van Veghel’, een buurtmoestuin, speelplekken en een maaltijdservice.​