Leve(n) de dood!-week in de Bossche regio

28 september 2022

Van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 oktober vindt in de Bossche regio de Leve(n) de dood!-week plaats. In deze week stimuleren diverse organisaties met films, podcasts, gesprekken, theater en kunst het gesprek over leven en dood.

Nadenken en praten over wat je wil als de dood nabij is, over wat op dat moment echt belangrijk is in je leven. En welke zorg wil je dan juist wel of niet? Het is niet makkelijk, maar wel belangrijk. Het doel van de week is om deze onderwerpen bespreekbaarder te maken. Iedereen is welkom: jong en oud(er), ziek of gezond. Tijdens diverse activiteiten word je uitgenodigd na te denken over wat jij nodig hebt om iedere dag zo fijn mogelijk te leven. Ook als de dood nabij is.

Wil je weten wat er allemaal te doen is? Een greep uit de activiteiten tijdens de Leve(n) de dood!-week:

  • Op diverse plekken wordt de documentaire 'P.S. Loes' vertoond. Deze gaat over een vrouw die opmerkelijk berustend, blijmoedig en vol vertrouwen haar dood tegemoet gaat.
  • Dialoogsessie: in gesprek met oncoloog Tineke Smilde over de behandeling en de zorg bij borstkanker. De dialoogsessie is onderdeel van vier themamiddagen in het Vicki Brownhuis
  • Op een openbare plek wordt een kunstwerk gemaakt rondom de thema's: rituelen, rouw, dood, leven, troost. Het kunstwerk wordt op verschillende locaties tentoongesteld.

Bekijk hier de kalender met alle activiteiten.