Wilma de Jong-Verspeek neemt afscheid van BrabantZorg

21 juli 2021

Wilma de Jong-Verspeek (65 jaar) neemt deze week afscheid als bestuursvoorzitter van BrabantZorg. 44 Jaar geleden is zij begonnen als jonge wijkverpleegkundige. 18 Jaar geleden trad zij toe tot de Raad van Bestuur van BrabantZorg, waarvan de laatste jaren als voorzitter. BrabantZorg verwacht binnenkort een opvolger te benoemen. Deze opvolger zal samen met het huidige bestuur de Raad van Bestuur van BrabantZorg vormen.

“Het was een hele eervolle taak om voorzitter te zijn van zo’n mooie organisatie. Ik wil iedereen bedanken en ben hartstikke trots op BrabantZorg. Er werken fantastische mensen die elke dag zoveel goeds doen, zéker het afgelopen jaar”, zegt Wilma de Jong-Verspeek. Wilma werkte altijd met heel veel passie en plezier bij BrabantZorg. Zij zette zich vol in voor betere arbeidsvoorwaarden en heeft als bestuurder een grote bijdrage geleverd aan de strategische koers van BrabantZorg. BrabantZorg is mede onder leiding van Wilma de Jong-Verspeek uitgegroeid tot een gezonde en vernieuwende organisatie op het gebied van zorg thuis, revalidatie- en herstelzorg en zorg in een verpleeghuis. En dat in de regio’s Meierijstad, Uden, Oss en ’s-Hertogenbosch met in totaal op jaarbasis zo’n 10.000 cliënten en ook nog bijna 10.000 medewerkers en vrijwilligers. 

Wilma de Jong-Verspeek kent de zorg door en door en heeft deze kennis als bestuurder vertaald naar de visie en uitvoering van beleid van BrabantZorg. Tijdens de corona crisis die BrabantZorg fors heeft geraakt, heeft Wilma krachtig sturing gegeven aan de organisatie en zich bijzonder ingezet voor de noodzakelijke regionale samenwerking. Het belang van de medewerkers, vrijwilligers en cliënten was voor Wilma altijd leidend in de besluitvorming. De eerste corona brandhaard van Nederland brak juist in deze regio uit. Dat betekende dat het voor iedereen zoeken was naar hoe we het beste moesten omgaan met deze crisis. Daarom bleek in deze regio ook als eerste dat sommige overheidsmaatregelen in de praktijk niet goed uitvoerbaar waren. Op die momenten maakte Wilma ook een uitdrukkelijk statement richting de overheid. Wilma: “BrabantZorg is er voor kwetsbare ouderen. Het was allemaal al ingewikkeld en spannend genoeg. Als wij de onlogische beslissingen niet aan de kaak stellen, wie doet het dan wel?” 

Cock Aquarius, voorzitter Raad van Toezicht: “Wilma is een bestuurder zoals je die aan iedere zorgorganisatie zou toewensen: altijd oog voor de mensen, met brede zorgervaring en er voortdurend op gericht om de organisatie nog beter te laten functioneren. Daarmee heeft Wilma gebouwd aan het fundament van het huidige, innovatieve BrabantZorg. Wij zijn daar ook echt trots op”. 

Wilma de Jong-Verspeek neemt deze week op gepaste wijze en met inachtneming van de maatregelen, afscheid van de medewerkers van BrabantZorg en haar samenwerkingspartners. 

 

In deze video neemt Wilma de tijd om terug te blikken en spreekt ze haar dank en bewondering uit voor al haar collega's.